Söndag 2011-02-27

Hej! Idag är det söndag och jag är glad. Piggare än vanligt.
Och så här tycker jag om gårdagens Melodifestival:
Melody Club var ganska bra, jag tycker att låten var hyffsat bra och värd en andra chans ändå. Även om jag först trodde det var The Ark. Men helt värdelösa var de väl ändå inte? Tydligen håller inte svenska folket med mig..
Julia Alvsgard, hette hon så? Tyckte att hon sjöng fint, fin låt men skulle lika gärna kunna hört den förut. Den stack alltså inte ut helt enkelt.
Lasse Stefanz. Och så smög sig det gyllene z:at in i Melodifestivalen igen. Suck. Den stackars farbrorn som sjöng lead var både nervös så han skakade och sjöng nasalt. Och darrigt, tråkigt, bonnit och innehållslöst. Men framförallt dansbandigt. Inte så konsigt med tanke på att det är just, ett Z-dansband. TUR att de inte gick vidare till slut..
Linda Pritchard, var väl inte världens sämsta men absolut inte världens bästa låt heller. Lite tråkig tycker jag nog att den var. Ville egentligen inte se henne gå vidare, men hellre hon än ovanstående.
Anders Fernette.. Kan säga att jag hann störa mig tillräckligt på människan redan innan han äns hade klivit upp på scenen. Herregud. Nästan skamligt hur man kan släppa in en sån låt, sångare och koregrafi på en så stor scen. Antar att Christer Björkman antingen tyckte han var het, eller insåg att det måste finnas några esse som är sånna där självklara förlorare.. Ingenting förvånar mig. Bra var det allafall inte.
Och så kommer vi till kvällens it. Linda Schlager Bengtzing. Det måste ha varit hela Norrlands befolkning som röstat henne vidare, för det här är samma repris av allt hon gjort tidiare. För att inte tala om typ 2003 ? Färgen på hennes klänning var ju tuff, men inte så jävla tuff att man är tvungen att ha samma färg på ett par lårhöga lackstövlar som bara ser förjävliga ut.. Blev ledsen när jag såg hur hon desperat stirrade in i kameran med ett skrikigt tonläge att nu jävlar röstar ni på mig! bakom texten.. Fan, inte bra inte bra.
Nicke Borg. Now we talk. Skit bra. Precis som det ska va. Kul att fler än jag tyckte så!
Love Generation var ju också kvällens bomb som media kallar det. Tyckte däremot att det var kul att de inte gick direkt till final, då de nog nästan drabbades av en hybrid attityd. Låten var ju skön och jag ville bara dansa, men bara för att man har sjävlaste RedOne himself bakom sig så ska man inte tro att resten fixar sig. Fast va fan, låten var ändå helt okej måste jag erkänna. Radioplåga. :)
Jag blev allafall glad att jag denna gång orkade kolla klart på spektaklet utan att tvinga mig till det bara för att man "ska". Det kändes okej att titta igår faktiskt. Nästa gång är det Andra chansen, men det bryr jag mig inte om. Ska väl kolla, men nu har man ju sett alla låtar och det räcker för mig.
Jag klippte mig aldrig igår föresten, hann inte med det. Hälsade på farfar istället. Mycket viktigare. Har ju hela lovet på mig att klippa topparna. Ikväll är det Solsidan igen, ska självklart kolla.
Imorgon är det måndag och fan va skönt att vara ledig.
Börjar för övrigt i smyg räkna ner dagarna tills jag fyller tjugo. Vet inte varför egentligen men jag har alltid sett födelsedagar som något speciellt. Och den här är inget undantag när jag både fyller jämnt och blir lite mer vuxen. (På pappret jag vet..)

Lördag

Godmorgon!
Vaknade för en timme sen, och har precis ätit frukost. Frukost är den godaste måltiden på hela dagen tycker jag. Den viktigaste också.
Igårkväll somnade jag framför en film, var jätte trött.. Måste se klart på filmen idag/kväll eftersom jag missade slutet.
Idag tänkte jag ev. gå och klippa mig. Mina toppar börjar bli lite risiga, det är inte så snyggt. Kanske hittar på något annat kul sen efter det.
Ikväll är det melodifestivalen igen, och som vanligt så lär jag ju återskomma med info om min personliga åsikt om kvällens program. Inte för att jag egentligen bryr mig (inte ni heller antar jag) men när jag ser på det så händer något med mig, framförallt om jag tycker att det är mindre bra. Jag måste liksom få ur mig om vad jag tycker, vad som stör mig och varför jag ändå kollar på det när jag faktiskt vet att jag kommer ha töntliga åsikter om det. Lite konsgt sådär.
Idag fyller Matilda år. Grattis!! Och på tal om födelesedagar, så är det ju inte så överdrivet långt kvar tills det är min tur, nu igen. Det går fan fort nu för tiden. Den här gången blir jag 20. Det känns lite konstigt. Helt okej ändå.
Nu ska jag slita mig från cybervärlden ett tag, kanske ta mig ut. Det är ingen sol som strålar, men det är ju typ vår ute om man jämför med veckans tidigare tempraturer.. :) Därför blir man så glad när det bara är några minusgrader!
Tjing tjong!


Mogronpigg

Evelina är galen

Ibland blir jag bara så trött. Hela tiden försöker jag att behålla den positiva energin och verkligen inte ge upp eller tappa fotfästet på denna jord. Hela tiden försöker jag se saker och ting från den ljusa sidan, och ser ofta saker ur större perspektiv, då det blir lättare att hantera svåra saker..
Det gör jag hela tiden, för jag vill vara en positiv människa som skrattar och är glad på riktigt.
Idag är jag inte sån. Och jag kan säga att jag är jävligt rädd. Alla har såklart mindre bra dagar, men fan vad jag hatar såna dagar då man stör sig på precis allt. Varenda jävel är irriterande. Varje mänsklig varelse i min närhet känns som surrande myggor som kommer alldeles för nära inpå. Då sprids en hettande, äcklig och okontrollerad aggression i mig. Ryser från hela ryggraden och jag vill bara slå ihjäl de där störande myggorna.
Jag låter hemsk. Och jag kanske är sjuk i huvet som får såna kraftiga aggresioner. Men då är jag väl det då, inte mycket att göra. Däremot tar det inte mer än några sekunder och vips så har jag de starka äckel-känslorna lagt sig en aning. En aning ja, för den där irritations-känslan hänger tyvärr med under hela dagen. Ibland i flera dagar..
Och jag blir så jävla jävla jävla irriterad på att lilla söta jag ska känna så. Det speglar inte min personlighet. Inte alls. Det är inge kul. Men jag tror att det har att göra med att jag kanske stänger inne mina åsikter och tankar om vissa som betér sig illa, oftast så kan jag gå runt och störa mig på en person länge, och till sist så exploderar jag inombords för att jag inte har sagt åt personen att hålla käften och bara vara normal. Typ så. (Ja, jag syftar på en specifik person. Får fan ångest när jag tänker på aset.)
Men strunt samma. Man kan ju alltid se det från den andra sidan, att oj vad kul att jag har så pass mycket tid över, att jag kan gå runt och störa mig på alla dessa myggor/mygga. Då har jag det bra. I-landsproblem med andra ord.
Fast nu är jag glad, lite allafall.
Det är inte så att jag på allvar vill döda er/den. Inte alls. Men känslor som är irriterande är faktiskt jävligt irriterande, även för mig som annars är en väldigt glad person. Det är jag också, glad som bara fan.. Nog om min dolda sida.
Imorgon fyller allafall min kära far år. Jag har fixat en liten present till honom som han ska få då förstår du. Jag älskar när folk jag tycker om fyller år. Det är skit kul! Man får ge de roliga presenter, kanske baka en liten kaka, vara snäll mot personen hela dagen, inte bli arg på den även om den är dum o.s.v Precis som det ska vara!
Nu ska jag se på televisionen. Godnatt

Knacka på, och se om någon finns där.

Livet är det bästa som hänt människan.

Jag ser himlen. Jag ser ljuset. Ser solens strålar som är gjorda för mig.
Jag ser fan hela livet som säger att det är okej. Väldigt okej att ta för sig så man spyr.
Det bjuds ju på mycket gott, i livet.
Och jag kunde inte älska det mer.

SOLSIDAN GÖR MIG SÅHÄR GLAD:


Jag är inte bitter. Melodifestivalen är bara så.. b?

Melodifestivalen är så jävla dåligt.
Känns som man tittar på Bolibompa eller något i den stilen. Sjukt tråkigt och irriterande. På något sätt har man ändå vissa förväntningar och tror också där någonstans att det ska vara lite underhållande. Men det är allt annat är underhållande.
Programledarna tror att de är roliga när de läser upp sina små inövade "vitsar" från manuskorten som är i stil med Petra Medes extremt humorbefriade nivå.. Känner bara aha ? Och poengen är ? Jag fattar ingenting. Eller är det jag som är tråkig? Och för att inte tala om dessa artister som det bjuds på. Erik Saade, kvällens wiihooo *skriiiiiik han är så snyyyyyyyyyygggggg-men-kan-inte-sjunga-för-fem-öre-därför-måste-han-köra-playback!!!* tror att han är so in bara för att han blinkar med ögonen och står mitt i glas som kraschar runt honom (varför??), eller är det jag igen som inte hänger med?
Måste jag välja en som går hem? En som ändå har något värdigt i sig, okej. Men då säger jag Varga. Hon sjöng allafall på rikigt, hade en riktig text med tanke bakom, och inga jävla onödiga danssteg i förhoppningen att fylla ut en annars så tom låt. Men faktiskt, hennes låt var allafall.. Söt? Mysigt? Rar? Ja, lite rar var den allt.
Sara Lumholt. F.d A-teensmedelm. Programledaren Marie Serneholts kompis från förr. Hon gör COMEBACK, enligt tidningarna. Ja jävlar vilken comeback hon gör. Har tillochmed en djärv blick! Oj oj oj. Oj oj oj vilken dålig låt du har Sara för fan! Skit dålig, as dålig, och din korregrafi fucking suger stenhårt. Lite likt Saades arm-rörele. Extremt avancerad. Mhm. Men orkar inte. Orkar bara inte fortsätta titta. Inte äns innan varje låt ska framföras, kan det vara bra. Det tar ju en evighet innan den sätter igång. För då ska ju två skit roliga komiker stå och driva med artisterna (vadå fylla ut dötid?) för att komma fram till samma sak som varje gång, att nej, det funkar inte med denne heller, vilken nedrans surprise va. Och så ska vi tittare skratta högt igen! Haha. (Ja, jag skrattar åt. Åt upplägget av ett program som håller på att gräva sin egen grav.) Jag blir faktiskt irriterad. Det är synd, för jag vill inte vara irriterad en lördagskväll när man förväntar sig lite mysig lördagsunderhållning så där på kvällskvisten. Jag vill bli positivt överraskad och glad av att Sverige har bra musik på g. Det blev jag inte denna lördag heller tyvärr.
Därför så stängde jag av tv:n, när Lena Ph för andra gången ikväll, tar sats och åmar sönder miken, golvet, kläderna, ja allt på scenen! En avklädd, avdankad 40-plus Lena är ingen vacker syn i mina ögon.. (Hon sjunger föresten hellre än bra)
Därför satte jag mig här. Själv och ensam och inte ett dugg bitter. Bara jävligt trött på allt skit som sänds i tv nuförtiden.
Men skitsamma. För bryr jag mig egentligen? Nej. Men man måste ju få klaga lite.
Jag var allafall på kalas hos min favorit-kusin Vilma idag, som fyllde elva i veckan. Hon är allafall bra. Så gullig! :D
När hon öppnade alla paket hon fick, fick jag sån lust att bli elva igen. Jag kommer ihåg hur glad man blev av alla smycken, småsaker och pyssel man önksade sig - och fick! Om man önskar sig något nu, så är det inte så sannolikt att man får det. Det är för dyrt, eller kanske till och med omöjligt? Allt man önskar sig behöver ju inte vara i mareriell form menar jag.
Det var allafall kul att träffa henne. Det blir ju inte så ofta.
Nu har jag faktiskt lust att sova. Är trött, har ont i huvet och vill att det ska bli måndag. Gillar inte helger längre, de går för segt och jag blir bara rastlös. Det ska vara fart, stress och högt tempo. Annars är det inge kul.
Godnatt.


Vilma

Friday i'm in love

Det är äntligen fredag och jag kan pusta ut. Den här veckan har för mig varit krävande, och det ska bli så skönt att bara få ta det lite lugnt nu under helgen. Dock så kan jag inte klaga alltför mycket eftersom det efter veckan som kommer, är sportlov. Det är den drivkraften jag går på nu. Känns liksom lite lättare att vakna tidigt och gå upp på morgonen och komma hem sent på kvällen, när man vet att det snart blir en veckas ledigt. Tur det!
Idag har allafall solen skinit. Det var tur, annars hade jag inte varit så glad som jag varit idag. Det var riktigt kallt ute, och det brukar få mig att bara vilja dra täcket över huvudet och gå i ide ett tag.. Så det tackar jag för.
Sitter och dricker kaffe och gör ingenting. Har precis ätit. Jag gjorde en jätte god middag, synd att jag inte var så hungrig bara, det brukar ju bli godare då. Har inga planer alls på att ge mig ut och springa ikväll som jag brukar känna för vid den här tiden. Det är både kallt och jag saknar den energin som krävs för det. Bäst att vila upp sig och få ny energi tills imorgon helt enkelt.
Jag längtar galet mycket till studenten. Inte för att skolan tar slut egentligen. Mer för att det ska bli så himla kul!
Nu fick jag ont i huvet också.. Attans.
Ska bara ta det lugnt nu. Är fan orkelös.
Trevlig helg.

Happy Valentine

Godmorgon! Eller goddag kanske man säger vid denna tidpunkt på dygnet..
Jag hade tänkt att sova ut imorse, men är man van att gå upp tidigt så är det inte så lätt faktiskt. Men det gör ingenting, då får man ju bara ut mer av dagen liksom.
Vaknade alltså 07:20 och var klarvaken..
..Så pigg att jag ville ut och springa. Dock inte i sådär lite kläder ;)
Nu ska jag gå ut i den underbara solen (!!!) och se vart fötterna tar mig. Hehe. Så poetiskt.
Kramar till er alla!

Forever young

Lyssnar på Alphaville (därav rubriken) och städar! Man blir pigg av att vara ute i solen hela dagen kan jag säga, det är bra.
Jag har haft en jätte skön söndag. Och den kan ju inte avslutas bättre än med ett gött avsnitt av Solsidan.. Ellerhur?!
Imorgon är jag ledig, hoppas det är sol då med. Isåfall ska jag passa på att vara ute och kanske springa eller gå eller vad som helst.. Det gäller ju att ta vara på alla lediga dagar man kan, att göra roliga saker på.
Inte långt kvar till sportlovet heller. Vårterminen går alltid snabbt. Vips så är det sommar och skolan har slutat. Fast denna gång blir ju såklart lite speciell. Eller mycket speciell kan man egentligen säga. Det är ju den sista avslutningen av en termin för alltid. Alla fall på gymnasiet. Ska bli hur underbart som helst och jag längtar massor! Sen får jag se vad som händer. Den som lever få se, brukar man ju säga.
Nu ska ska jag sätta mig framför tv:n och bara vara. Kanske blandar ihop en liten fruktsallad tillochmed ? För att lyxa till del lite såhär på söndagsaftonen. Hehe.
Imorgon är det tydligen all heart's day. (Affärernas dag, skulle jag hellre kalla det, de är väl endast de som tjänar på detta påhitt?)
Jag tänkte ändå försöka baka någon form av bakelse till min underbara lilla familj.. Får se vad jag hittar på. Och bara för att vara extra klyschig så ska jag, hör och häpna, gör Den HJÄRT-formad! Sedär liksom!
Men va fan. Man får ju bjuda till lite. Man kan inte kritisera allt som är töntigt (då hade man ju inte haft annat för sig menar jag..)

Härlig dag!!

Gud vilken härlig söndag det varit än så länge. Efter frukosten gick vi ner till isen för att åka skridskor och kolla på Vikingarännet som äger rum idag. Det var mycket folk och tusentals duktiga skridskoåkare som, när de åkt ända från Uppsala till Sigtuna, hade åkt 3 mil. Alltså hade de 5 mil kvar.. Förstår inte hur de orkar, men antar att det är rätt häftigt att åka så långt ändå!
Jag är väl inte sådär jätte duktig på just skridskor, men jag tycker allafall att det är både skönt och kul att bara vara ute länge, samtigt som man gör något lagomt aktivt. Mucho trevligt.
En svävare kom farande också, så häftig!
Isjakt..
Nu ska jag äta lite lunch, sen gå till invigningen av den nya brandstationen. Min storebror jobbar ju där, så måste gå dit och kolla.
Glöm inte Solsidan ikväll.

Kaotisk fredag.

Det är total kaos där ute. Snö och storm på en och samma gång. Det betyder snöstorm ja.
Inte kul om det vanligtvis tar en timme att åka till skolan.. Då tar med alltså minst 2 timmar i det här tillståndet. Jag råkade dock vara en av som faktiskt inte blev värre drabbad än ett litet signalstopp på pendeln som inte varade i mer än ett par minuter. Jag kom i tid till skolan och allt var frid och fröjd. Men det förtjänade jag faktiskt också, jag hade ju gått upp extra tidigt och tagit en tidigare buss, just för att vara ute i god tid när det är SL vi har att göra med...
Nu sitter jag alltså här i skolan, vi åt lunch för en stund sen. Hur gott som helst; falafel och bulgur. Blev jätte pigg och nu har vi egentligen inte så mycket att göra. På schemat står det att vi ska sluta 16:10 (jag vet, man kan tro att djävulen själv har gjort vårt schema som lägger in en sån tid på en fredag..) men antar att vi kan gå ett tag tidigare eftersom vi själva avgör när vi repat tillräckligt mycket. Känner mig en aning hyper-aktiv för tillfället, då jag hällde i mig två stora koppar kaffe i morse, plus att Nicky bjöd oss som kom i tid till OAL i morse. Så liite mycket kaffe för mig blev det nog så tätt inpå. Men va fan, då behöver jag inget på hela dagen och kvällen sen!
Har för övrigt gett upp helt att försöka behålla någon sorts struktur i mitt hår överhuvudtaget, en dag som denna. Det går ju inte. Gjorde ett tappert försök att hålla håret på plats i morse, genom att ha på mig luvan när jag pulsade iväg till bussen. Kan vara en av de mindre meningsfulla saker jag gjort. För det var ju helt jäkla onödigt och omöjligt att lyckas med. Det märkte jag sedan när jag var framme i Sollentuna, att det bara var att lägga ner. Skitsamma om det väller in flera kilo snö in i ansiktet så att jag knappt ser vart jag sätter fötterna (och att mascara och övrigt smink kladdas ut på ett inte så vackert sätt), och strunta i att mitt nytvättade hår blir nerdränkt av nysnö.. Skit i det. Haha. Ingen idé att äns bli sur eller arg. Det är ju likadant för alla. Det finns också värre saker än det. Och, vem fan bryr sig?
Idag är det allafall fredag och det är skönt! Om bara någon vecka är det sportlov också. Då ska jag sporta kan jag lova! Hehe.
I skrivande stund tycker jag mig ana små solstrålar som smyger sig fram. JA!! Det kan gärna vara snöstorm i några timmar till, bara solen lyser - allt blir ju så mycket lättare då.
Nu ska jag hitta på något att underhålla mig med i några timmar, tills det är dags att ge sig ut i kriget igen. Kriga med SL alltså, och hoppas jag vinner även denna gång.













Allt blir så mycket roligare med photo booth..
Trevlig helg!



I'm a believer

Snöstorm nu igen. Vad hände med mina förhoppningar om att våren skulle vara på ingång? Förmodligen så dog dom nu ja.
Jag gick verkligen i motvind hela dagen. I motvind och snöflingor som slog hårt mot mitt ansikte. Att jag hade luvan på mig, hjälpte ju inte ett dugg. Men, enligt Metros väderleksrapport så ska denna snöstorm vara förbi redan imorgon. Jag tror på Metro.
Ikväll ska jag se på Svensk maffia. Jag tycker det är bra men helt sjukt egentligen. En helt annan värd som är väldigt främmande och skrämmande för mig. Hur de lever, ser på saker. Ser på människovärdet, som alltså inte är särskilt högt. De som är medlemmar i gängen, kan inte ha fått mycket kärleksfulla sanningar förklarade för sig. Fattar ingenting. Jag blir rädd för människor när jag ser på sådant. Rädd för hur olika alla är funtade. Ändå är vi av samma sort. Hur svårt det än är att förstå. De ända likheterna oss emellan, är att båda har fötts och förmodligen också kommer att dö. Sen slutar likheterna tvärt.
Imorgon är det fredag. Ännu en vecka som gått. Snabbt snabbt ska det gå, och snart är det sommar igen. Som jag längtar. Det är nog mest till värmen och solen jag längtar efter. Och att det är så mycket ljusare.. Synd att sommaren är så kort ändå, i Sverige. Hade velat ha den kvar i minst två månader till.
Sen vill jag verkligen verkligen verkligen att det ska gå bra nu. Fan ta dig du som sitter där uppe, om du gör det igen. Vi tar inte det här en gång till. Vi vill inte. Vi klarar det inte. Jag klarar det inte.
Låt han få vara kvar med oss. En liten stund till allafall. Amen.



Söndag

Nu är det söndag, idag är det söndag och solen har äntligen hittat till mig. Och förhoppningsvis till er med.
Jag vaknade för en stund sen och sitter här och dricker upp det som finns kvar av mitt kaffe. Det är andra koppen jag är inne på. Så är det, blir alltid minst två stora koppar kaffe på morgonen. Sen te resten av dagen, för att jämna ut det lite..
Kollade ju lite på melodifestivalen igår, det var ingen höjdare. Var så många jag inte kände igen, och att Danny skulle vara kvällens dundersmäll, som media kallar det (ja han anlitade ju tillochmed Brittans danslärare..) kunde jag inte förstå. I en nit-smittad skinnjacka och ett par harem-liknande byxor med baggyfeeling stod han och vickade lite på höften samtidigt som han tog upp handen i luften iböand, och tog några skutt till vänster, för att sen ta några åt höger. Värsta in da cluub. Hela Luleå var in da cluub. Häftigt. Tungt.
Nej. Danny såg inte särskilt tung ut. Mer som en 17-årig pojke som liksom förstökte springa från sitt pojkbandsrykte och sin pipiga målbrottsröst.
Och var det bara jag som tyckte mig ana ett uns av playback igår?? Eller var det direktsändningen som gjorde artisterna orättvisa, med någon sorts eftersändning? I min tv måste det i såfall ha varit så.. Fan. Det håller på att gå under nu. Melodifestivalen blir aldrig som förut. Det är inte kul längre. Danny och den svarta killen (som tydligen också gick vidare) var skit. Ändå var de det bästa gårdagen kunde bjuda på.. (?)
Och Marie Serneholdt och Richard Olsson är konfrancier. Alltså, de är duktiga. Jag gillar båda. Marie är naturlig och ödmjuk och lite rolig sådär. Richard är väl kul han med. Men Marie såg jäkligt nervig ut hela kvällen. Hon körde verkligen på med a-r-t-i-k-u-l-e-r-i-n-g all in. Men vem är jag att döma? Kan inte äns ana hur det är att stå där och prata inlevelsefullt inför så många tittare, så vem orkar klaga på de? Duktig på att byta kläder var hon allafall.
Skitsamma. Solen skiner och här kan jag inte sitta.
Ut med mig. Ut med dig.
Ikväll är det allafall Solsidan. Det ända som funkar i tv just nu.





Ogillar..

..elaka
..humorbefriade
..dryga
..tråkiga
..sura
..elaka
..otrevliga
..avundsjuka
..egoistiska
..bekräftelsesökande
..ofräscha
..känslokalla
..osnälla;
människor.
Finner det ytterst oattraktivt och avtändande.
Tack för mig.



RSS 2.0