Want it to be summer now!!

So you do not need any heavy clothes on

Rolig dag

Jag har haft en jätte rolig/bra dag.
Startade ju som sagt med en god frukost som gav mig enwergin att ta mig ut på en lång powerwalk i stark vårsol!
..Sen var jag pigg och taggad på att dra till Sollentuna centrum och shoppa. Handlade dock inte lika mycket som jag hade trott (tur det..) men lite nytt blev det allt.
Efter det gick jag till skolan och gjorde HLR-momentet man är tvungen att göra i idrotten. Det tog inte alls lång tid så jag kunde åka hem efter det.
Känns som att jag har haft en jätte skön halv-ledig dag. Imorgon är det fredag och jag slutar även då sjukt tidigt. :D
Såhär fint var det ute i skogen imorse!
Nu ska jag göra middag!

Seafood breakfast

Slog på stort idag och lagade en riktigt god frukost idag. Grillade tigerräkor, stekta potatisklyftor, stekt ägg och quornbitar. Såå gott, sitter här och nuter! Tycker att frukosten är den godaste måltiden på hela dagen, därför lägger jag alltid lite extra krut på just den. Det ska vara gott och mättande.
Crispy barbecued  Tiger prawns with sesame seeds , fried potatoes, fried qourn, fried eggs, nice mixed salad with chopped parsley over. All this with a sneaky taste of red chilli. Mint tea and vitamin water, anxiously refreshing like this in the morning!



Nu ska jag gå ut i det härliga väder, Uppfriskande med en promenad på morgonen!


Time for mellis!


'


Men hörrni, idag har jag verkligen ingenting att klaga på! Fan, dagen har bara flytit på;
- vaknade imorse och var svinigt trött eftersom jag satt uppe sent igår kväll och skrev på en uppgift som skulle vara inlämnad idag.. Stängde av veckarklockan, men gick automatisk upp ändå för att jag kände att det inte var värt att försova sig.
- Upptäckte till min förvåning att dagen skulle bjuda på underbart väder; sol! (Det har dessutom inte blåst mycket alls idag!)

- Hade tänkt köpa mellanmål i Sollentuna för att jag inte hann ta med mig imorse. Väl på bussen (som jag även fick ruscha till men ändå hann med - turdag), så efter rotande i väskan insåg att jag hade glömt plånbocksjävlen hemma. Åh!! Däremot såg jag på perrongen att man alldeles för smidigt och enkelt kan betala med mobilen på såna där automatkisoker. Alltså, dagens teknik! Släng dig i väggen, kontanter! Blev genast på bra humör.

- Kände mig pigg och glad hela förmiddagen och var mycket stolt över att jag trots allt offrade gårdagskvällen till att skriva klart den där skiten som skulle in idag, ångesten är ju som bortblåst nu. Perfa.

- Gick runt lite i centrum efter lunchen och kollade in kläder, och fan mycket fint bl.a H&M har fått in. Måste in imorgon efter skolan och frossa i lite nya vårkläder känner jag. Nu vill vi ha starka glada färger och skrota det deppiga vintermörker-svart!

- Slutade oväntat tidigt, ja flera timmar till och med (?!) helt utan min vetskap. Verkligen pricken över i:et på den hittills tur-liknande dag!

- Det kommer in lite pengar på kontot imorgon, föresten... Mums.

- Jag har med andra ord inte ett ändaste skit att klaga på känner jag. Är tacksam som in i norden att jag inte stannade kvar i sängen i morse trots att  jag var dödstrött.

- Sist, men absolut inte minst; jag börjar TVÅ i morgon. Lektionen är en halv timme. Har jag gjort något speciellt för att förtjäna detta lyckorus ?! Eller så är jag bara lättroad.
I'm really proud of myself.







The golden breakfast


Porrige, blueberries, raspberries, strawberrirs,  rye bread, quark, vitamin water and a great cup of coffe. Good shit.

Ingen höjdare

Hej hej.
Idag har jag en jobbig och tom känsla i kroppen. Vill liksom vara pigg och glad, men är det inte ändå. Återigen, vi kan inte styra något så naturligt som humör..
Vaknade riktigt trött och ville inte alls upp ur sängen. Sen fick jag huvudverk och tänkte stanna hemma. Men efter frukosten och en stor kopp kaffe + en Ipren, så tog jag mig i kragen och åkte till skolan ändå. Lika bra.
Men det är en tomhet inom mig, kanske har den värsta "chocken" om farfar lagt sig, eller så har jag nog inte riktigt förstått det än. Det lär ta evigheter skulle jag gissa.
Jag känner också att det inte riktigt är värt att stanna hemma när man är nere, det har jag redan gjort en gång, då min morfar dog. Det blev inte bättre för det, tvärtom.
Att resa sig och fortsätta med sina vanliga rutiner är nog det bästa ändå, sen ska man självklart inte skjuta bort sorgen.
Mitt huvud dunkar och jag är för trött.
Dags att gå ut till de andra!
bye bye

Att känna tacksamhet är den största nyckeln till lycka


Godmorgon!
Sitter framför tv:n och växlar mellan Vakna med the voice och Nyhetsmorgon, och äter frukost. Ser ut genom fönstret att vädret är jätte fint, med sol och allt! Måste ju bara ta mig ut sen.
Är ledig idag, och har lite att göra här hemma faktiskt. Ska försöka hinna med att städa igenom hela mitt rum som bara har stått tomt nu under nästa hela vintern (ja, jag flyttade in till mamma och pappa igen bara för att det var alldeles för ensamt där ute i mörkret...), men nu när det både är ljusare och våren verkligen är på g så känns det bara lockande att flytta ut igen. Bara att kunna öppna dörren och få direkt solljus som lyser upp hela rummet på morgonen, gör att jag vill ut dit nu! Så därför är tanken att jag ska försöka hinna med att städa upp ordentligt där inne idag.
Sov föresten väldigt tungt inatt, skönt att sova ut när jag var sådär trött efter min roliga men sena födelsedagshelg. Men det var det klart värt!
Som rubriken lyder, så är det mina främsta ledord för tillfället. Det är för mig det bästa som hjälper mig att hålla modet uppe när jag går igenom sorg. Det är fint att kunna vara nöjd och ganska glad, även om tråkiga saker händer. Det är trots allt en del av livets gång att mista både sitt eget - och andras liv. Helt naturligt med andra ord, och det är bara att acceptera. Det är något man vare sig kan styra eller göra något åt. Hur gärna man än vill kunna det..
Självklart blir man ju dödsledsen, men ändå; the show most go on.

Nu är det väderprognos på fyran, och de säger att det blir ca 4-5 grader varmt idag med solsken. Imorgon däremot blir det kallare och ingen sol tyvärr.. Igårkväll såg jag till min fasa att det snöade!? Vad är det liksom? Men det är väl det sedvanliga aprilvädret som börjar dra in antar jag. Snart är det allafall vår på riktigt, och jag längtar tills när den där nya och friska luften med värme kommer, då man kan börja ta av sig jackan påväg till lunchen, utan att frysa ihjäl. Det är då jag sprudlar som mest och blir fullständigt hög på vårkänslor. Älskar det!
Såg ju på Stieg Larsson sista film i millenum-trioglogin Luftslottet som sprängdes igårkväll. Tycker nästan att det är den bästa av de tre. Lisbeth är ju så jävla cool där i slutet när hon vinner målet om alla övergrepp hon varit med om av alla äckliga svin som våldtagit och utnyttjat henne. Så jävla iskall är hon som står upp till sig själv till varje pris. Älskar henne ju haha!
Nej, nu kan jag inte sitta här längre. Är alldeles för kreativ och solkåt för det ;)
Ha en skön måndag, för det ska jag ha.
Acceptans är ett väldigt viktigt ord. Att kunna acceptera saker som de är, även om det handlar om jobbiga saker. Ta det som det är, stå emot och stå kvar. Faller man, så är det bara att ställa sig upp igen. Det värsta är när man ligger kvar.
Tänk på, att det finns alltid människor som har det värre.
Gå en fet jävla promenad eller spring skiten ur dig, så man får lite sprättande endorfiner och ny energi.
Livet är verkligen är skör jävla tråd.

Tack

Jag vill bara säga tack till er alla som förgyllt min födelsedag hela dagen. Den har verkligen varit fin och jag kommer aldrig glömma den. Trots tråkiga omständigheter så har den ändå varit jätte jätte bra.
Är så glad att jag har min familj, och er vänner!



Älskar livet, älskar att ha er! Detta får aldrig ta slut.

Jag fyller 20!


Skit glad av att bli "väckt" på morgonen..


Jag och lillebror

Hej hopp! Idag är det dagen D förstår ni. Och jag är så glad! :D Min kära familj kom in tidigt imorse och sjöng för mig när jag låg och "sov" (för sov gjorde jag inte haha). Fick så fina presenter också, både goda parfymer, en bok som jag verkligen hade önskat mig, och världens finaste laptop! Även lite annat smått och gott. Skit kul att fylla år ju!
Dock så fick jag en mindre trevlig överskning också. Min farfar lämnade nämligen oss i morse. Han orkade helt enkelt inte mer. Jag är så jävla irriterad. På den där orättvisan jag skrev om tidigare.. Usch. Men på ett sätt tror jag att allt sker till det bästa och att det även finns en mening med allting, därför tar jag det med en sorts ro. Bättre att han får ta det lugnt nu, än att ligga på sjukan och lida så fruktansvärt. Jag fick allafall ha honom i livet i 20 år, på dagen tillochmed. Och det är jag evigt tacksam för. Alltid. Han är, precis som min morfar, en av världens bästa männskor, och det kommer bli tomt utan honom. Men man ska vara glad för det som har varit, och att vi ändå har kvar många av oss. Vi måste ta till vara på det som finns.
Jag läser det klassiska grattis-kortet!
Jag fick en påse med kanderade nötter, såå gott!!


Roliga tillbehör till datorn.. Tyckte man kunde leka att det var en mic också..


Nöjd!


Avundsjuk lillebror.. Haha, vet precis hur det kändes när man var i hans ålder. Lite missunsam sådär bara för att sitt större syskon fick något fint man själv gärna ville ha.. ;)

Nu ska jag fortsätta ha en skön dag! Ska ta en promenad senare ute i det fina vädret. Sen bara njuta av att fylla 20. Det gör man ju bara en gång i livet :D
Även om tragiska saker har hänt som känns väldigt konsigt, tråkigt och förjävligt så är jag lugn ändå. Har farfar det bra, så mår jag bra. <3

Vi firar min tjugoårsdag, en dag för tidigt..

.. och det är skit kul!!











Grattis! För jag fyller ju år imorgon, yippie!!


If you can dream it, you can do it


Vi lever livet, precis som vi har lärt oss

Jag dras mellan hopp och förtvivel. Vi, gör det. Från glädje till sorg. Från vemod till optimism.
Jag är glad för livet, för jag älskar det så mycket. Jag är ledsen för att livet kan tas i från en så onödigt snabbt. Jag är glad att det börjar bli vår, och jag är glad att det är min födelsedag på söndag. Jag är så jävla jävla ledsen, att min farfar håller på att dra från oss. Jag är så jävla jävla glad att jag hade - precis som min morfar, världens bästa farfar. Jag är så otroligt otroligt ledsen att han inte kan komma på mitt kalas på söndag. Han är inte död. Inte än, men mer svävande mellan liv och död, hopp och förtvivlan kan man nog inte vara så som han är nu.
Nej, han har inte varit sjuk. Det var inte min morfar heller. Han är heller ingen gammal gubbe som sitter och dreglar gröt på ett ålderdomshem någonstans dit ingen vill åka. Det var inte min morfar heller. Min farfar är, precis som min morfar var, mitt i livet och har absolut inte gjort klart sitt här på jorden än.
Ändå ska han behöva våndas, lida och försöka orka bara för att detta hände. Vem som helst kunde ha drabbats, även jag. Men istället blev det min älskade kära lilla farfar som blev den utvalde till sist. Det är fan inte bra att min lilla älskade farmor ska behöva få detta kall över sig. Inte bra alls.
Nej. Nu känns allt sådär meningslöst igen, du vet som i höstas. Skillnaden är att jag vet hur man gör den här gången. Jag vet att det blir ett jävla gråtande och ett äckligt hat mot livets alla orättvisor som isåfall väntas. Jag vet att jag kommer hata det ödet som till slut blev.
Nej. Han är fortfarande inte död.
Inte nu, inte om en timme. Men imorgon så bestäms det, om det blir livets väg han fortfarande får slingra sig igenom hur jobbigt det än blir. Eller om han helt enkelt ska få somna in i det svarta mörka, tysta och lidelseslösa intet. Eller kanske himmelen föresten. Blir det himmelen, så får du snacka med morfar allafall. Han väntar nog på dig kan jag tänka mig. Men blir det livet, så ska du veta att ingen blir gladare än jag. Vi.
Jag älskar livet, men jag hatar den fruktansvärda orättvisan som det även innebär.
Men, så länge det finns liv. Så finns det hopp.
(Vem fan ska jag nu maila tråkiga historier som blir roliga för att dom är så tråkiga, med?????)
Livet är som en skör tråd, råkar man dra lite för hårt så går hela skiten sönder.

Strålande sol, klarblå himmel. I'm in heaven.

Den finaste helgen på länge ju! Underbart, våren är verkligen på väg. Känns bara positivt just nu, och om exakt en vecka fyller jag 20! Inte för att det förändras så värst mycket, även om många verkar tro det.. Men jag älskar att fylla år haha. Det är ju hur kul som helst! Paket, kalas, tårta och en massa rolig stämning. Kul att jag fyller år på en helg också.
Hoppas det är fint väder då med föresten, skulle verkligen vara pricken över i.
Imorse var jag ute på en liten jogging/walk-tur (varvade springning med p.walk, intervaller) det var hur skönt som helst kan jag lova. Att solen lös så starkt och fåglarna kvittrade gjorde det helt underbart. En perfekt start på dagen, som håller en pigg dagen lång! Viktigt att få så mycket D-vitamin som möjligt ute i solen, efter denna långa och mörka vinter-period. Det är nu man börjar bli pigg på riktigt!
Nu ska jag iväg och kolla på min borsas bandy-match. Hoppas de vinner!
Hej då!

4 dagar, 17 timmar sen jag skrev sist.

..Därför är det kanske på tiden att skriva lite idag då.
Igår var det världens underbaraste dag! Har inte haft en sån skön dag på länge. Solen sken precis hela dagen och jag började den också med en lång morgonprommis. Sen var jag pigg och glad resten av dagen. Gick ut lite senare också, det går ju inte att låta bli. Igår kväll blev det såklart Melodifestivalen. Men ja, orkar väl inte kommentera det. Skulle bli ett alldeles för långt inlägg då antar jag. Kul för manboy var det ju allafall...
Idag var det däremot inte lika lockande väder, allafall inte om man vill ta en promenad. Lite irriterande är det måste jag säga. Har allafall gjort en kaka/tårta till ikväll, vi ska ha party för pappsen som fyllde år för ett tag sen. Har inte hunnit fira honom med släkten än, så det blir mysigt. Såg att det är Män som hatar kvinnor på ettan ikväll, det blir jag som somnar i soffan framför den förmodligen. Tycker den triologin är så jäkla bra. Ett plus är ju att det är ettan som visar den, då slipper man all reklam. Fast det blir ju inga kisspauser förstås.. :/ Haha. Problem man har.
Nej, nu ska jag tvinga mig ut i duggvädret. Skitsamma egentligen, för jag vet att det är jävligt skönt när man väl har kommit ut. :)
Puss på er.

Idag är jag glad.


Synd om mig

Jag är jätte förkyld. Det hela började i lördags, tror jag. Jag hade varit seg hela dagen och somnade med huvudverk. På söndagen vaknade jag med saftiga ögon och kunde knappt andas genom näsan. Det kliade i halsen också. Hur jobbigt som helst. Har också nyst var femte minut i två dygn, så slår man ihop den tiden så har mitt hjärta stannat i sammanlagt väldigt många minuter.. Lite läskigt när man tänker på det. Det börjar dock kännas lite lite bättre i halsen, kanske beror det på att jag har gått och knaprat på halstabletter och druckit mängder av te i några dar. Det spelar ingen roll vad det beror på, skönt är det vilket som. Jag hoppas att det blir bättre med det andra tills imorgon eftersom jag ska till skolan då. (Tur att jag är ledig på måndagar föresten..)
Glad är jag allafall att det har varit jätte fint väder i helgen, varmt också! Igår var det jätte skönt ute. Kanske var det för att jag hade lite feber som gjorde att jag kunde sitta i t-shirt ute, kanske var det för att det helt enkelt håller på att bli vår trots allt. Kanske var det lite av båda.
Såg du Andra chansen i lördags då? Det gjorde jag, men tröttnade rejält när samma låtar skulle spelas för tredje gången för att det var en ny utslagning.. Lite enformigt. Tycker däremot att det var helt rätt att Sara Varga gick vidare, tycker jätte mycket om hennes låt. Fast hade hellre sett Pernilla Andersson gå vidare än Moniker. Mycket hellre, Pernilla var ju hur bra som helst.
Det var Solsidan igår, men jag hade redan sett det avsnittet. Tror du jag struntade i att kolla för det? Haha, nej. Jag kollade såklart ändå. ;) Det är ju lätt ett av de roligaste avsnitten.. Sjukt kul.
Jag ska nog baka snart tror jag. En kaka eller två. Kanske blir det en kladdis, sånt är ju gott.
Jag fyller föresten år om tjugo dar. Hej svejs!


Ps. Har rotat fram conversen. Det kallar jag vårtecken. Ds.

Pannkakstorsdag

Vi kör på det gamla hederliga viset idag, pannkakor till middag! Det är ju torsdag.
Jag gjorde en dubbelsats så det blev många pannkisar kan jag lova.. men min familj tyckte extra mycket om mig efter vi ätit, konstigt nog!? ;)
..pannkakssmet..
..the pancake..


..Oskar gjorde salladen.

Jag gör världens godaste pancakes.
Så det så.
Ikväll ska jag se på Svensk maffia. Det var allt jag hade att komma med för tillfället. Godnatt.

Tror solen kommer fram idag också!

Hej hej hej. Och godmorgon såklart.
Igår tog jag med mig min kära lillebror på bio. Vi såg Gullivers resor i 3D. Jag hade aldrig sett en 3D-film så jag var faktiskt lite förväntansfull inför debuten.. Det var rätt häftigt när det väl blev någon effekt, men tror att det ger mer om man ser en animerad eller tecknad film. Den filmen vi såg var ju "verklig" (om man bortser från det lilla folket..hehe). Men annars är jag nöjd, det var en bra film.
Vi hade det hur mysigt som helt jag och Oskar. Vi åt både lunch och middag där, köpte lite kläder och lite andra roliga saker. Han är så go min lillebror.
Min lilla gossigosse på bion i sina fina glasses.
Det är jätte skönt att det är lov. Sportlov. Sover ut på mornarna utan att ha dåligt samvete, går och lägger mig sent utan att behöva bry mig. Ligga och kolla på film några timmar på dagen utan att det "händer" något (man kommer inte efter i skolan med andra ord,,) It's fucking awesome med andra ord! :D
Jag ska baka lite sen tänkte jag. Baka baka liten kaka, rulla rulla liten bulla. Haha.
Jag var glad igår.
Solen var ju ganska vacker igår också. Riktigt starkt och fin. Inte kallt var det ute heller. Fick för mig att det var April, typ. Kändes underbart!
Nu ska jag borsta håret. Juste, klippte mig äntligen igår också! Hur skönt som helst att få fina toppar igen. Lillebror blev också fin i håret, han hade faktiskt ganska mycket innan. Hängde liksom in i ögonen, det måste va jätte jobbigt. Så han fick också sätta sig i den läskiga stolen mohahhaa....
Så. Nu har jag inte tid med det här längre. Ska som sagt fixa till mitt kära skal lite, sen förmodligen bege mig ut en stund. Ha en skön torsdag gott folk!



RSS 2.0