Ljuvliga lakrits...

Var och handlade för en stund sen. Passade på att träna upp min bilkörning påväg dit också. Mamma blir mindre och mindre rädd för varje gång jag får äran att köra nu, vilket är jätte bra. Haha. Kommer ihåg första gångerna jag satt bakom ratten. Fy sjutton vad rädd hon var! Det-blir-nog-inget-körkort-på-länge-blicken gav hon mig ett antal gånger då. Men nu, nu är det andra bullar. För jag kör bara bättre och bättre. ;)
Allafall, köpte ett jätte gott te som jag tycket att alla som gillar/älskar lakrits borde (måste!) testa. Det är från Friggs, vilket också innebär att det är ekologiskt. Och det gillar vi. Jag är fetaste suckern för lakrits över huvud taget, så jag om någon vet om det smakar som det ska, och det gjorde det! Hehe.


..Ska väl testa de övriga smakerna så småning om, men en i taget.
Kollade en stund på Fångarna på fortet nu ikväll också, men känner att jag inte hinner kolla klart. Har lite att fixa med innan jag ska sova sen. Imorgon börjar jag samma tid som idag; 10:15, så jag hinner med samma PW i morgon, som i morse. Yes!
Måste hinna med att läsa boken som jag lånade på bibblis idag också, tjyvstartade i pausen på Fångarna, och det är en sån bok som man inte riktigt kan slita sig ifrån. Så nu: städa lite, för det är gräs överallt här hos mig. Haha.
/Evelina

Morgonstund

Myser med varmt kaffe. Men nu måste jag skynda skynda!!
/Evelina

Söndag och det är kallt..

Jag åt nyss frukost. Jätte god frukost. Jag känner mig utvilad. Jag sov ut ett tag i morse, för det var det jag behövde. Igår satt vi en stund på Blå, inte så kul eftersom det var kallt och jag frös. Men maten smakade bra, och kaffet var gott, men framförallt varmt vilket var det jag ville åt.. De spelade och sjöng, sångaren sjöng bra.
Sen gled jag in på Ica och köpte med mig lite nötter hem och satt mig i soffan framför tv:n med en stor kopp varmt te och kollade på Bröllopsfotografen. Gillar den filmen, han är så go (han som spelar Pölsa i Slim Susie). Efter att både filmen och nötterna var slut, så var jag så trött att jag la mig i sängen för att sova.
Det blev föresten ingen shopping på InterSport igår, fanns ingen tid till det. Istället gick tiden åt till att springa en mil, träna mage, träna armar, träna rygg och stretcha sönder. Men det är ingenting jag ångrar.
Det får bli InterSport-handel idag istället. Typ nu.
Imorgon är en ny dag.
/Evelina

Goddagens solstrålar

Hej! Visst är det en härlig dag idag!? Solen skiner, jag är utvilad, och det är lördag. Kan ju inte bli bättre.
Första helgen efter fyra dagar i skolan är det också, och tror jag var tröttare än vad jag trodde. Sov ganska länge idag, skippade till och med PW i morse för att jag hellre ville sova en timme längre. Då är det lika bra att göra så, eftersom det inte blir några sovmornar alls mitt i veckorna när skolan är igång.
Idag ska jag till InterSport. Det är en av mina favoritäffärer. Älskar deras tränings-utbud. Skitsnygga sport-bhar, snygga små shorts, bra linnen och bra skor har de. Helt perfa om man vill ha hyfsat bra kvalité. Så dit tänkte jag ta mig idag för att kolla på en tunnare tröja att ha nu när det är lite kyligare ute.. Får se vad som får följa med mig hem.
Sen är det meningen att jag ska ta mig ut på en längre springtur. Får se när det blir, men jag antar att det blir någongång i eftermiddag. :)
Ha en skön lördag.
/Evelina

Torsdag

Grått och mulet, heela dagen. Lite kallt tycker jag till och med att det varit, från och till allafall. Slutade tidigt i skolan vilket var skönt, fick dock lite ångest när jag väl var hemma. Enligt mina planer så skulle jag bara äta lite mellis och sen ut och ruscha gärnet, men hjärnan ville något annat. Vänta med det alltså, och så fick det minsann bli också. Efter middagen drog jag ut istället; sprang långa intervaller, snabbt snabbt. Och bra gick det, jag är stolt över tid, puls och hastighet faktiskt. Totalt blev det 7,5 km i fort tempo, vilket är bra! När den turen var klar, var jag ensam kvar uppe i spåret, bara lamporna lös för höstmörkret gjorde sig uppenbart. (Så var det inte för någon månad sen vid den tidpunkten..) Jag som gillar att springa på kvällarna, men ska det vara sådär mörkt ute redan då, är jag inte lika säker på att jag törs! Snabbt det gick föresten, från sommar till höst med en gång ju. Känns inte som att det har skett en naturlig övergång heller, utan bara pang på - Höst. Jaja. Som med allt annat som har med vädret att göra; ryssvärme, istider och moln som askar på oss. Inte bra det.
Men men.
Nu är jag trött och ska sova!
/Evelina



Jaja. Bjuder på denna smickrande bild..



..Denna med. Här har jag precis stretchat, och är SVETTIG!!! (mohaha)

Så sant som det är sagt.

Det gäller inte att finna någon man har lust att gå i säng med. Det gäller att finna någon man vill vakna upp med.

Kom nyss hem från skolan. Det blev en kort dag. Alltså, kort på riktigt kort dag. Började två, och en halvtimma senare var jag och Emma på tåget hem igen. Fanns inte så mycket att göra, så vi kunde lika gärna ta våra ben någon annan stans. Så det blev en skön dag idag, helt enkelt.
Imorgon är det som vanligt däremot.
Men jag var inte den som sov till tolv bara för att vi skulle vara i skolan vid två. Nej nej. Känner du mig, så vaknade jag halv åtta och tog mig ut på PW. Haha. Idiot, tänker du. Ja, säger jag. Kanske jag är också. Men då är jag det frivilligt. ;) Solen sken ju! Himlen var blå, och allt var frid och fröjd. Det var ju när jag skulle inta frukosten som regnet kom. Så helt plötsligt tjänade jag på att vara idiot i morse. För hade jag sovit istället för att gå upp, ja men då hade jag ju missat solen! Inte bra inte bra. Så jag är glad över mina hurtiga och kanske för dig, idiotiska intiativ.
Nu dricker jag grönt fläder - och citron-te och tar det lugnt. Känner mig lite seg, och mitt huvud verkar inte vilja sluta dunka. Har lite ont i ena ögat också. :/ Vet inte varför, men sånt som händer. Går väl över.
Juste! Måste ju faktiskt erkänna att jag nog underskattade Fångarna på Fortet lite väl mycket igår.. Det var ju hur kul som helst ju! Trodde att jag skulle kolla i max 5 minuter, för att sen komma på att nej, jag gillar ju inte det här. Men det var underhållning på hög nivå. Sibel var skitdålig, (och alla andra i hennes lag med för den delen), Willy var cool som fan och Let's Dance-jurymedlemmen Anne Wilson var tuffare än vad jag trodde. Och att Rolf Skoglund stod uppe i tornet med gåtorna, bara en sån sak gör det värt att kolla. Han är helskönKanske kanske att jag faktiskt tar mig tid till att kolla ikväll igen, även om kvällens lag inte var så intresseväckande i mina ögon. Men du vet, I'll give it a chance! ;)
/Evelina





Idag var det en ny dag. Imorgon kommer en till.

Okej.
Nu är skolan i gång igen. Kul! Ja, det var kul att träffa en del personer igen, som jag inte träffat på hela sommaren. Och det känns verkligen bra att börja leva vanligt vardagsliv igen också..
Vädret har varit konstigt idag. Det har skiftat från sol och lite mulet hela dagen (inte så konstigt, ellerhur?), men på eftermiddagen, vid fyra - precis när jag tagit mig i kragen att dra ut och springa, då öser det ner flera liter vatten, hårt vatten, över hela mig. Jag blir dy-blöt, och undrar vem det är som vill straffa mig.. Jo. För klockan sex i morse, när jag skulle ut och PW, så hände det samma sak. Precis när jag öppnar dörren, så öser det ner hinkvis med vatten. Jag gick ner till grinden, med luva över huvudet och tänkte att lite regn inte skulle få stoppa mig. Men när jag märkte att det faktiskt hann skölja ner hela mig bara på den biten, så övervägde jag faktiskt att gå tillbaka in till mig igen. Mitt hår var faktiskt nytvättat, och jag skulle inte hinna tvätta det igen när jag kom tillbaka.
Allafall; den här gången ska regnet inte få stoppa mig. Jag fortsätter min färd på cykeln upp till spåret och springer en mil. Det regnade bara på vägen upp dit. Jag sprang i solsken nästan hela tiden.
Så, vädret har bråkat lite med mig idag, och jag tog striden.
Efter min efterlängtade springtur, var jag som pånyttfödd. Kände mig hel igen. Skönt, nu är allt som vanligt igen. Och ikväll visas det inget kul på televisionen heller. Förutom Fångarna på fortet. Ja, det har ju börjat igen. Och bara för att det inte visas något annat, så ska jag faktiskt kika lite på det. Se om det håller efter ett sånt långt avbrott programmet har haft.
Nu dricker jag pepparmynt-te och känner mig ganska trött i kroppen. Har ju inte gått upp vid sex på morgonen på flera månader, så självklart måste kroppen få klaga lite..
/Evelina

Mixed

Imorgon börjar skolan och fan vad skönt det ska bli med lite struktur och rutiner igen! I'm tagged as hell! Kommer bli grymt att få plugga klart nu, och alla mina mål och så kommer bli checked i min planering. Sånt gillar jag, när saker och ting går framåt, åt rätt håll !
Är så glad att jag lever, och att jag själv bestämmer vad varje dag ska få innehålla - det som är mitt liv. För så är det, vi väljer ju själva hur vi vill leva.
Livet är som en påse. Från början är det tomt och tråkigt. Men fyller man den med ett gott innehåll, så blir det en god gott och blandat-påse! Innehållande en bra variation, inte för mycket lakrits och inte för mycket choklad, en bra blandning helt enkelt.
Så är mitt liv.
Som en påse gott och blandat.
/Evelina



Sugen jag blev på godis nu föresten...

Ångestladdad knäppgök

Ångestattack med frågor om varför, varför, varför. Undrar varför i helvete man är så jävla efterklok?
Varför, varför, varför kan jag inte tänka lite före någongång? Bara som omväxling.
Tror dock det är det som är problemet. Jag tänker på tok för mycket, både före och efter. Så mycket att det blir kollision i hjärnan, och det bildas en slags adhd-effekt, och jag gör inget av det jag hade tänkt.
Adhd-effekt. Vad fan är det för något?
Vad menar jag nu?
Är jag knäpp kanske? Tror det.

Ingenting, skulle ändå vara allting. (Impulsiv som fasiken)

Nej men vet du vad.
Känner inte för nånting för tillfället. Jag tror att jag ska lyda kroppens signaler, med att just göra ingenting. Är inte så sugen på att dra ut och intervall-träna alls faktiskt. Får bli vid nästa tillfälle när jag känner för det helt enkelt. Ska lägga mig och kolla på en go film och krama en kudde. Behöver ju en kram, liksom.
/Evelina

Kalas

Igår var det kalas. Min farfar har fyllt 75 år och vi har nu firat honom. Släkten. Vi sov kvar där ute, och det var så mysigt!
Tog en lång och skön promenad innan frukost imorse, efter att ha sovit en timma längre än vanligt. Solen var ju till och med framme, så det var härligt. Sen hade farmor serverat en underbart god frukost som jag njöt av. Fick känslor från förr då jag och min storebror sov över hos dom med jämna mellanrum. En riktig toppenhelg har det varit, och jag mår så bra!
På vägen hem stannade vi till hos mormor där jag och mamma plockade fina blommor; Astrar. Jag satte den stora fina buketten på bordet inne hos mig. Jätte fina!
I eftermiddag ska jag intervall-träna. Jag jobbar efter en bra tid nu.. Kämpa kämpa kämpa, är vad man måste göra, om man vill uppnå ett bra resultat. Och kämpa, det är precis vad jag ska göra.
/Evelina

Höst

Jag och mamma kom precis hem. Vi har varit i Uppsala. Jag var på jakt efter ett par skor, men skor blidde det inga. Istället fick jag med mig lite annat smått och gått hem.
Nu ska jag på kalas.
/Evelina



Sentimentalt

Man får aldrig glömma bort, att man under resans gång måste kunna förlåta sig själv, för de snedsteg man råkar ta. Ibland händer det, att man faktiskt råkar tappa fotfästet och snubblar till. Det är då det gäller att inte lägga sig och vänta på bättre tider, utan snabbt som fan ställa sig upp igen och fortsätta mot det man strävar efter.
Det man anser är värdefullt för en själv, vårdar man och tar hand om.
Jag är värdefull. Jag är alltså värd det bästa.
Idag började dagen bra, det flöt på. Jag kände dock att någonting låg i bakhuvudet och lurade. Det fick jag utlopp för senare och kunde inte hejda mig. Det är så smärtsamt och ångestfyllt såhär i efterhand, men jag lovar. Jag tänker aldrig lägga mig och invänta att mirakel ska ske.
Jag kan. Jag vill. Jag ska.
För det är jag värd.

/Evelina

Bullbak hemma i mitt kök.

ÅH. Fan vad fina dom blev!! Kunde inte bestämma mig för om jag skulle göra kanel - eller vaniljbullar. Så det fick bli båda sorterna! Nu är alla bullarna färdiga, och det blev närmare 50 st. Jag är stolt. För de blev ju så fina. Nästan så att man blir lite rörd. Hehe. Nackdelen med att baka bullar är att det är väldigt drygt och tar sån lång tid. Fördelarna är att det ändå är väldigt enkelt, och samtidigt är bullar en av de godaste bakelserna som finns. Så har man tråkigt och inte vet vad man ska göra åt tiden, baka bullar för fan!
Jag lyssnade föresten samtidigt på Anna Odell som pratade i Sommar i P1 när jag bakade, och tiden märktes ju nästan inte av då. Hon var väldigt intressant att lyssna på. Så det kanske också är ett litet hett tips; lyssna på nått gött då du ska vara en äkta hemmafru. ;)
(Föresten så kommer jag i framtiden att bli världens bästa mamma, som kan baka såna här fina bullar. Jag är SÅ stolt. För jag har aldrig bakat bull's förut)
/Evelina




Jag vill leva i all evighet

Jag sov dåligt inatt. Drömde starka och verkliga drömmar nu igen. Vaknade av att jag grät. :/ Jag skulle nämligen dö, var tydligen sjuk och det var bestämt att jag snart få skulle dö. Mina föräldrar visste om det, och bara väntade in min egen död. Fy vad ledsen jag var. Jag kände på riktigt hur mycket jag inte ville dö, att jag var värd att få leva lite till, och att jag tyckte så synd om mig själv. Inge kul dröm alls.
Men men. Det var bara en dröm. Jag gick ut på PW imorse - skönt. Snart ska jag baka bullar, funderar på att göra vaniljbullar istället för vanliga kanelbullar.. Får se hur det blir.
Men solen skiner ju idag allafall!! :D Jag är skit glad för det.
Därför så kan jag inte sitta här länge till..
/Evelina

Jump! Dagens tips;

Ett enkelt, billigt och lätt träningsredskap, som enligt mig faktiskt är ganska underskattat, är det klassiska hopprepet! Med ett hopprep kan man göra så mycket. Du väljer ju själv i vilket tempo och hur lång tid du vill hoppa. Det krävs egentligen ingenting mer än ett vanligt hopprep så är du igång sen! Barfota eller med skor, välj själv. Både kul och lagom ansträngande, samtidigt som du använder muskler du inte äns visste att du hade. Men ett hopprep kan man göra så mycket.
Detta hopprep köpte jag på Stadium för ca. 150 kr, men det finns ju såklart billigare. Och tycker du att det känns jäkligt löjligt att stå och hoppa som ett litet barn, skit i det! Det är ju kul, och visst ska väl ändå träning vara just - kul!?
(Om man har tillgång till studsmatta, så är även det en bra träningsform. Men själv hoppar jag hellre hopprep...)





Kaffevalar och bombnedslag

Jo men fasiken vilket spring i benen jag fick då. Hann bara publicera föregående inlägg, och vips så var jag ute och sprang! Jag som skulle vänta tills i eftermiddag, men det där med att vänta... Vad ska nu det vara bra för? Och vad skulle jag i såfall vänta på? Bättre tider? Nej. Det var som att jag följde mina ben, som skulle visa vägen. Jag sprang inte i spåret heller, utan benen tog mig till andra ställen, både asfalterade och skogsunderlag. Fast jag har ju alltid föredragit skogen faktiskt. Men tänkte att det är nog bäst att man varierar det med lite asfalt ibland också, så det får jämna ut sig. Jaja. Jag sprang allafall innan lunch, på förmiddagen. Inte på eftermiddagen som planerat.. (Men nu har jag det gjort allafall..)
Efter springturen som varade i en timme, så var jag hungrig. Så jag stretchade, lagade mat och duschade samtidigt kan man nästan säga. För medan linserna och quinoan kokade, så stretchade jag och sprang sen in i duschen. Ut ur duschen, slängde på mig lite kläder och sen åt jag.
Kollade lite på tv samtidigt, men det gick inget bra. Efter en stund, när jag var inne på kaffet, så ringde det. Det var mormor. Hon ville hälsa på mig. Ja men självklart sa jag, och tog fram en påse bullar ur frysen och kokade mera kaffe. Efter 20 minuter stod hon och morfar utanför dörren och var bullsugna. Tur att jag hade tinat lite bullar till de då. (Ja men dom måste ju ha världens bästa barnbarn;) Nu har dom åkt igen, och jag måste fixa lite i köket. Just nu ser det ut som ett bombnedslag, eftersom jag råkade dra sönder den där proppen ovanpå kaffe-perkulatorn.. Det resulterade med att när jag vände ryggen till, så såg det ut som när en val blåser ut vatten från huvudet typ. Hehe. Jag sa fula ord väldigt högt, och slängde på proppen igen och fick lägga en tung sak ovanpå så att det inte skulle bli mer kaffeöversvämning. Fy bubblan. Men jag kan vara lugn, mormor sa att det faktiskt inte var mitt fel. Att man ska kunna dra lite i proppen utan att den går sönder, alltså hade den bara åldrats och blivit lite utsliten. (Tror jag det, så mycket kaffe som jag brygger.)
. Åter till köket och städa upp det jag har dragit ner där..
/Evelina
Så såg min kaffebryggare ut när proppen lossnade..


..Och fan vad jag ska ha den där.

I can run thousand miles.

PW avklarad och frukost framför Nyhetsmorgon för en stund sen. Nu är jag pigg och råtaggad inför i eftermiddag, då jag ska köra lite träning. (Löpning). Har nu ett nytt program att följa, ett tightare och mer intensivt i drygt 2,5 veckor framöver, då jag ju ska springa Tjejmilen den 5 September. Det gäller att vara i toppform då. Därför kommer det bli ett mastigare schema helt enkelt. Men, det behöver inte betyda att jag ska slita ut mig totalt. Nej nej. Att vila och återhämta sig, är minst lika viktigt som träningen i sig, annars ger det ingenting. Och det vill man ju inte. Det kommer att bli bra det här, det känner jag på mig. Att springa en mil är inga problem i sig, så jag ska finslipa lite på tiden bara, ett personrekord är aldrig fel. ;)
Igår hade jag en slags vilodag. Jag gjorde faktiskt ingenting, mer än att kolla på lite film, käka gottis och läsa tidnigar. Tog en väldigt lugn och kort prommis ner till Ica för att köpa en tidning, mer än så rörde inte jag på mig igår. Det var svårt, det var det. Men jag måste fan lära mig att bara kunna vara ibland, men det höll på att gå mig på nerverna att sitta still en hel dag. Haha. Det får man allt ta och öva på.
Idag är vädret lite halvt dåligt. Kändes som att det skulle spricka upp idag när jag var ute och gick i morse, men nu småregnar det ju, så man vet aldrig. Mig gör det allafall ingenting om det skulle råka regna lite när jag sen är ute och springer, tycker faktiskt att det är skönt.
/Evelina


Tjejmilen - Någon med som ska haka på?

När vi myser i höst..

..önskar jag bära dessa på min kropp:
Fin stickad tröja från Acne, 1399:-


Skön och slapp tröja från Cheap Monday, 399:-


Lätt jacka från Acne, 3495:-


Skön kofta från Selected Femme, 799:-


Väska från Caia Of Sweden, 2499:-


..Även denna lilla smarta sak som tar in allt jag gör på löprundan. (Med GPS, visar också; distans, puls, kaloriförbrukning, medelhastighet, varvtider - som en liten dator som hjälter mig att övervaka konditionen helt enkelt).  Garmin Foreunner 110, ca. 1400:-

Att misslyckas

Idag är det måndag och jag har en helt ny vecka framför mig. Det innebär att jag måste reflektera och få ordning på vissa saker, ja men för att allt ska kunna flyta på lika bra som det gjort tidigare. Att hålla sig till rutiner som jag vet får mig att må bra..
Men du, det här med att misslyckas. Det är ett laddat ord, och för mig kommer en tung och ångestkrypande känsla längs ryggraden då jag smakar på ordet. Jag vet, av erfarenhet att misslyckas är nog en av de värsta känslorna som finns.
Hur ska man då göra för att inte misslyckas?
Jag tror att svaret är väldigt simpelt. För man vet det redan själv, har det redan inom sig. Magkänslan är det rätta svaret. Oavsett vad man är inriktad på att lyckas med, så handlar hela grejen om rimliga mål, delmål och slutmål. Och framför allt; realistiska mål. Själv är jag väldigt duktig på att sätta enormt stora krav på mig själv, då jag kan anse mig själv som odödlig. Som en stålkvinna som kan allt, själv, utan någon som helst hjälp eller inblandning av andra. Jag fixar det här on my own, typ. Mitt mål, är att jag ska hålla mig till det sunda och till det som bara gynnar mig själv positivt, i längden. Jag vill ha en livslång styrka att hantera dom motgångar jag förut föll offer för. För att jag ska kunna hålla dessa mål så länge som möjligt, så tror jag att hemligheten bakom det, är att skynda jävligt långsamt. Tror att det är smart, eftersom en lång hållbarhet och bra kvalité, bör grundas i en lång och sakta utveckling, som inte går på för snabbt. Processen mot mitt mål är livslång, och kommer därför bara bli starkare för varje år. Grejen med processen mot målet, är att inte skynda och hetsa mig till något. Då funkar det inte.
Att må bra är en färsk-vara, precis som din kondition. Gör du inte dina må-bra-övningar så ofta som krävs för ett bra resultat, så blir det antagligen inget bra resultat. Om man alltid gör som man alltid har gjort, så kommer man alltid få samma resultat som man alltid har fått. En radikal förändring kräver en jäkla massa vilja, och för att behålla denna vilja och motivation, så behöver man få vila ibland också för att få nya krafter. Det blir också roligare på vägen om man blandar allting med variation. För mig handlar det om att jobba bort en ångest som jag aldrig mer vill se hos mig igen. Jag arbetar ständigt emot det monstret som bott kvar alldeles för länge i mitt huvud, jag utvecklar hela tiden min mentala styrka när jag stretar emot detta monster. Jag behöver inte gå in närmare på vad detta är för slags monster..
Men. Du har inte misslyckats, så länge du inte ger upp. Så ger du aldrig upp, så kommer du heller aldrig att misslyckas.
/Evelina



Kräftis och bakfylla??

Igår var det kräftskiva hos oss. Jag var dock inte med på den, utan kände mig så rastlös och seg, att jag tog en promenad upp till spåret och sprang en stund istället. Sen gick jag hem och duschade och gjorde ordning en middag (utan kräftor) famför tv:n och kollade på Sommarkysset. Inte så kul, men jag var trött. Gick och la mig vid elva och vaknade 07:45 imorse och gick ut på PW i sextiofem minuter. Det var skönt, för solen var inte framme och det blåste varma vindar. Jag gick i skogen och längs med vattnet. Jätte skönt var det, säger jag igen. (Fick återkommande tankar under promenaden, om vad mycket de andra som ligger och sover vid den stunden, missar. Ingeting går upp emot att gå i skogen och vattnet en tidig morgon. Men det är i och för sig upp till var och en..)  Staden och gatorna var folktomma den tiden i morse, och jag förstår ju att nittio procent av Sigtunas invånare självklart låg och sov då, och skulle vakna fyra till fem timmar senare med huvudverk och skakande av bakissvettningar över hela kroppen. Jag är glad att jag inte var en av dom procenten. Jag är glad att jag är pigg och fräsch en söndag. Glad att jag kan vara pigg och oförgiftad. Ren och äkta. För jag ingår inte i dessa procent som faktiskt bara handlar om skit.
Jag hade allafall hjälpt min mamma med att göra efterrätten till deras gäster igår; chokladmousse med hallon ovanpå. Det var både svårt och kul att göra det. Har aldrig gjort sån förut, men nu kan jag allafall. Sen gjorde jag det jag är allra bäst på i köket, nämligen två stycken stora fina sallader med massa gott innehåll. Den smakade jag på till min mat senare, och det var god.
Tog lite av den till frukost i morse också, med en kopp blåbärs-te. Kollade lite på Nyhetsmorgon på fyran också, och sen har jag inte gjort mer idag. Men jag ska ta vara på denna söndag och läsa både tidningar och böcker. Kanske att jag går och hyr en film eller så senare. Det kan jag göra, för solen är inte framme än så länge, och därför skulle mitt samvete vara rent. Jag ska återhämta mig idag, för imorgon ska jag utmana mig själv med att springa väldigt långt.
/Evelina






Hej solsken!

Fasiken vilken underbar dag! Och än är den inte slut.
Jag vaknade pigg som en mört i morse och hade spring i benen haha. Solen sken och det fläktade skönt när jag gick ut på power walk som tog sjuttiofem minuter. Sjuttiofem härliga minutrar. Vanligtvis så brukar jag vara rätt hungrig och trött på att gå (eftersom det är innan frukost) när rundan är slut, men i morse var jag fylld av energi och ville bara gå mer och mer! Precis som det ska vara ju. Efter det åt jag en jätte god frukost; färsk-pressad juice gjord på morötter, äpplen, apelsin och en bit ingefära. (Jag använde juice-centrifug), en kopp blåbärs-te, en skål med jordgubbar, blåbär, min egna müsliblandning (med massor av olika frön och branflakes) och havredryck över. Sen var jag mätt som en plätt och satt mig i solen och läste. Idag är jag full av energi och har precis duschat, för snart ska jag iväg på en grej..
Hoppas dagen fortsätter att flyta på som den hittills har gjort, för man vet ju aldrig - det är ju fredagen den 13 idag ;) Hoppas inget oväntat läskigt dyker upp haha.
/Evelina
Juice-centrifugen; en gåva från hälsohimlen.

Nattens bravader..

Egentligen hade jag planerat att dagen skulle börja med att springa en mil, tidigt och innan frukost. Jag var taggad på det innan jag somnade.
Men. Mitt klämda lillfinger väckte mig var tredje timme av en varm, dunkande smärta och det gjorde hysteriskt ont. Tårkanalerna aktivierades, och dramatisk som jag är, tänkte att mitt stackars finger blivit helt mosat inombords och att jag idag skulle behöva åka och amputera bort hela fingret.. Jag fick göra vad jag kunde, helt enkelt att blöta en handduk med kallt vatten och linda in fingret så att det skulle bli kylt. Det hjälpte lite mot smärtan i början, men snart gjorde mitt lilla finger handduken het igen. Detta gjorde ju såklart att jag inte var så pigg imorse som jag hade hoppats på, och därför bestämde jag mig för att sova lite längre istället och vila mitt finger idag, och se om jag orkar springa senare. Jag blir så arg! Jävla klant man är som måste smälla igen bildörren på mig själv. Inte kul alls. :/ Dock så tror jag inte att fingret behöver amputeras, men jag lovar, det trodde jag absolut på inatt! Flera gånger också.
Istället har jag fixat lite inne hos mig - tvättat ett smutsigt fönster, bytt sängkläder och satt in rena handdukar inne på wc. För en stund sen gjorde jag linfrökex som jag tror kommer vara jätte goda. Dom innehåller endast frön, lite olja och pyttelite havssalt plus vatten. (2 dl hela linfrön, ½ dl solrosfrön, ½ dl hackade pumpafrön, 2 dl sesamfrön, ½ msk rapsolja, ½ tsk havssalt, 3 dl vatten. Blanda ihop och låt svälla lite i 20 min. Olja sedan en plåt med rapsolja och häll och fördela över blandningen på plåten och in i mitten av ugnen på 70° i 10-12 min, låt det sedan svalna en stund och skär i bitar.) Goda att ha som kex på morgonen (dock inte innan träning då innehållet är väldigt tarmrenande och sätter fart på vissa saker i magen. hehehe) eller på kvällen. Nu ska jag ut i solen och sola, ja för solen skiner ju faktiskt idag också!
/Evelina

Linfrökex tillsammans med t.ex. någon god röra är skit gott - och nyttigt.

OBS!! Ät aldrig mer än 2 msk linfrön/dag, då fröet innehåller ett gift som inte alls är bra för cellerna om man överdoserar. Om man däremot äter inom denna gräns, gynnar det bara din mage positivt då dom är väldigt effektiva att hålla magen i trim. (Det är skillnad mellan krossade och hela linfrön, då krossade gör det lättare för kroppen att ta upp giftet, så man bör inte äta mer än 1 msk krossade linfrön/dag.)

Lugn dag, med värkande huvud och lillfinger..

Kände i hela kroppen att den behövde vila. Så det gjorde jag idag. Dock aktiv vila på morgonen (p.walk), sen har jag bara solat där på Midgårdbadet. Efter det åkte vi hem och jag klämde mitt lillfinger på bildörren. Det gjorde så jävla ont och det gör det fortfarande. Min lilla nagel har nu förvandlats från ljus och blank till blå-lila.. Aj aj aj. :'( Så efter det la jag mig i soffan och kollade på Snabba cash och knaprade på lite nötter. Det är synd om mig. (Trodde fingret skulle gå av ju). Efter filmen så tvingade jag i mig lite mat, var inte alls sugen, men äta bör man ju. Efter det körde jag (observera "jag") hem till mormor och gav henne och morfar lite bullar som mamma bakade i förrgår. Morfar blev speciellt glad, han älskar bullar. Framför allt hemmabakade. :) Sen körde jag hem igen. (Mamma var också med och såg till att jag inte körde av vägen ha ha). Är trött och har haft en återkommande huvudvärk hela dagen, lite jobbigt. Det blev som sagt bara en power walk idag, men kroppen behövde det. Viktigt med återhämtning, kroppen måste få hinna svara. Jag sprang en lugn tur igår, ca 8 km. Den var väldigt avslappnande. Imorgon ska jag se till att ha samlat krafterna för en längre och snabbare springtur. Ska bli skönt.
Härligt har det varit med sol idag allafall. Riktig sommarvärme ju. Tänk om det kunde få bli så imorgon med? Jag önskar.
/Evelina



Igår.

Igår gick jag en p.walk på morgonen och en på eftemiddagen. Därimellan var det ganska grått ute. Det hann spöregna också. Och mamma och jag köpte "Forever young". En samlingsskiva med 80-talspuls för musikfesten "Forever young" som vi egentligen skulle gå på, men det gick inte. Dessutom var det fredagen den 13, datumet då konserten var satt. (Plus att den inte fått överdrivet bra kritik heller..) Men jag hade samtidigt sett fram emot att se Jacob Hellman och Alphaville live. Nu blev det inte så, utan jag får nöja mig med skivan istället.
När jag var ute för andra gången igår, sken solen. Sen vart det kväll, och dagen var redan slut.. Imorse gick jag ut, det var ingen sol framme men skönt var det ändå. Luften var varm och alldeles lagom för mig. Jag har städat hos mig idag. Tvättat golvet och satt upp en större spegel. Snart är tanken att jag ska upp till spåret och röra lite på benen, få lite kickar och svettas en massa. Ser fram emot det. Äckligt va? Att svettas. Ja, men skönt he he. Det rinner ju av så lätt i duschen sen. ;)
Nu ska jag svida om till träningskläder. Snart ska jag svettas.
/Evelina

Ja!

Efter en kopp kaffe och soffpotatisfasoner, så tog jag mig själv i kragen och svidade om till min übersnygga träningsoutfit och cyklade till spåret. Kände att det inte skulle funka att ligga i soffan och slöa hela kvällen liksom. Till slut började det nästan klia i benen, och jag fick en känsla som kan jämföras med abstinens - träningsabstinens alltså. Och jävlar vad jag sprang sen. Fy fan, tror nästan att kaffet måste ha varit dopat. Sånt bra tempo som jag hade ikväll, har jag aldrig haft. Jag sprang en mil på rekordtid (personligt rekord..:P), och behöll samma tempo milen ut. På vägen till spåret hade jag inte räknat med att springa en mil, tänkte egentligen bara ta en liten sväng, bara så att jag fick "springa av mig" haha. (Jag vet, låter som en hund som behöver rastas haha) Jag ville svettas och prestera och var väldigt taggad, då jag inte sprungit sen i torsdags, tror jag det var. (Kanske därav den lilla abstinensen). Men det går ju inte att avsluta när det börjar så bra med en sån ilfart. Så jag är väldigt glad och stolt just nu. Det behövdes kan jag säga, den förut så gråa och trista dagen, fick allafall ett gott och glatt avslut. Mycket bra. Nu sitter jag i mysiga kläder och har precis duschat. Jag dricker pepparmynts-te och försöker varva ner. Inatt vill jag sova gott, för imorgon ska jag vara pigg som en mört.
Godnatt.
/Evelina


Som naken är du född, som påklädd ska du dö.

Återkommande info om min trista dag.

..För du vill ju veta. Ellerhur!? Ja, tänkte väl det. ;)
Jo, men jag är väl på lite bättre humör. Har precis ätit en god middag, och dricker nu kaffe. Mmm. Och i skrivande stund så skulle jag inte alls banga på att ge mig ut i spåret för en löpartur lite senare.. Vädret verkar faktiskt ändå rätt skönt att röra sig i, så förmodligen blir det väl en lagom lång tur för min del. Bara jag slutar hicka snart, vet inte varför jag fick det nu.. Men störande är det allafall. Hehe. (Någon får gärna skrämma mig nu.;)
Imorgon tar jag nya tag. Och även fast det åskar och blixtrar och jag drömmer mardrömmar om psyket i natt, så ska jag ändå ut på en tidig promenad. För jag märker att jag säckar ihop totalt annars. Får ingen energi alls, och det känns som om hela dagen är förstörd, typ. Det är märkligt hur det kan gå till. Men är man som jag, lite trög-startad och seg, så är snabba promenader the shit för hur dagen kommer bege sig senare.. Låter kanske konstigt och ologiskt, du tänker säkert att sömnen fixar det där med energin och att jag skulle testa att sova lite längre på morgonen istället. Då kan jag  tala om att det faktiskt är tvärtom. Du/jag blir snarare tröttare av att sova bort halva dagen. Frisk luft och aktivitet gör dig pigg! Dock så ska man ju samtidigt vara medveten om att ingen morgonprommis i världen räddar en sen natt och baksmälla. Men nu har jag inte såna problem, då jag lever som en tant, vilket jag älskar. Haha. Sen så är min personliga åsikt att morgonen är den bästa tiden på dygnet, och den vill jag heller inte gå miste om. (Ja, jag utnyttjar varje sekund i vaket tillstånd från tidig morgon, till lagom sen kväll..)
Nu ska jag tänka på en sak. Hej svejs.
/Evelina

Skit och dis, lingonspis

Idag var det ingen rolig dag. Eller, det är ingen rolig dag rättare sagt. Eftersom det både åskade och blixtrade inatt så jag inte kunde sova, så vaknade jag med huvudverk och var på ett konstigt humör imorse. Hade vaknat från och till under hela natten också.. Dessutom drömde jag att jag var inspärrad på psyket av någon konstig anledning. Inte precis drömmar som uppskattas. Jag ville inte vara där heller, minns jag att jag drömde.
Skitsamma, idag är det allafall en seg och tråkig dag. Det blev ingen kickstart med power walk imorse heller, då jag som jag sa, inte sov så bra inatt. (Valde alltså att sova en liten stund längre). Men funderar dock på att springa 1,5 mil lite senare - man måste ju komma ut.
Igår var vi inne i stan hela dagen. Åkte vid halv elva här i från, och sen drog jag hem lite tidigare eftersom jag både hade huvudverk och var lite hungrig och bara kände mig allmänt irriterad. (Måste ha varit vädret som stod för allt det där..) När jag väl kom hem efter att tåget strulat tillräckligt med förseningar, så var jag trött, hungrig och alldeles genomblöt av allt regn plus att huvudet dunkade av verk. Jag kände mig även helt slut i kroppen. (Ja, jag var ju uppe med tuppen och power walkade vid åtta-tiden innan vi åkte..) Jag tänkte att det blir ingen springtur för mig ikväll inte. Och när en sådan tanke kommer till mig för att jag är trött i kroppen, då är jag fan det också. Det är jag för övrigt idag med, och blir bara mer och mer irriterad ju mer jag tänker på att jag kanske inte kommer orka springa sen. Jag älskar ju det, och vill bara bli bättre. :( Men man måste även lyssna på kroppen och absolut inte överanstränga sig. Viktigt viktigt.
Nu ska jag dricka vatten.
Får se om jag återkommer med någon slags uppdatering om hur dagen slutar.. (Vilket jävla skit-väder vi har idag föresten! Vart tog solen vägen?)
/Evelina

Hallon och blåbär

Igår sprang jag en mil på jätte bra tid. Personligt rekord till och med. Jag är så bra så bra så bra. Och jag blir så glad efter varje gång då jag lyckas med något! Spring-turen var även väldigt givande, eftersom den gav mig väldigt mycket energi. Bra där.  Imorse tog jag en snabb promenad innan frukost, en så kallad power walk. Den satt fint då solens alla strålar lyste över allt! Jätte skönt var det också. Sen åt jag världens godaste frukost, sen drog vi och handlade inför ikväll, då vi ska ha över några på middag. Vi ska fixa till en stor jäkla lax. Ska bli intressant..
Varmt är det ute också, och jag springer runt i min bikini. Men nästan så man skulle vilja ta en tripp ut med båten och bada? Tror faktiskt att vattnet fortfarande är lika varmt som i mitten av Juli..
/Evelina 

Det är inte höst redan

Igår var en irriterande dag. För när jag sprang en liten runda i spåret, så fann jag ingen lycko-känsla.. Det var luften. Ja, det var ju inte kallt - absolut inte. Tvärtom, jag svettades ju eftersom jag sprang. Men, det var något i luften som gjorde mig lite irriterad. Det var kyla. Inte en uppenbar kyla, utan snarare en kyla som låg och lurade bakom buskarna (bokstavligt talat ha ha ha). Det kändes liksom som att den var påväg, men väntade lite. Det kändes, i luften, alla varv jag sprang. Och det gjorde mig lite smått arg. Det var en ganska jobbig kyla som jag anade, jag vill ju att det ska fortsätta vara sommarvärme så länge det bara går. Även fast jag inte sprang långt - 7,5 km, så var det väldigt tröttsamt att springa runt runt, och veta att snart, snart är det vinter på g. Jag var irriterad hela springturen igenom, hela cykelturen hem, hela styrkepasset lite senare också. :/ Så det förstörde för mig igår. Det blev dock lite bättre när jag gjorde en väldigt god middag någon timme senare. Tonfisk, keso, majs, röda linser, chilipulver, fullkornspasta, några oliver och tomat och gurka. Jätte gott! Nu ska jag allafall ut på en snabb promenad, börjar känna mig lite rastlös.. Ikväll blir det någon form av kalas för min storebror som fyllde 22 för ett tag sen.
(Och idag vill jag inte bli ledsen och irriterad bara för att hösten är på ingång...)
/Evelina



Tranbär och regn

I morse gick jag ut på en snabb promenad, och solen sken då. En timme var jag ute, och jag var helt varm när jag kom tillbaka. Härligt med sol idag också, tänkte jag. Tills efter att jag ätit frukost och duschat, och såg utanför fönstret att det spö-regnade.. Trevligt! Men lite sol fick jag allafall, så inte ska man klaga.
Jag och mamma övningskörde lite isället, sånt man kan göra mycket av när det regnar. Just nu dricker jag tranbär - och äpple-te. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. kanske att jag ska baka ett nytt bröd.. Inte det där omega 3-brödet bara, för det var ju farligt gott hehe. Men något annat ska jag allt testa.
Ikväll har jag massor av filmer att välja bland, får se vilken det blir. Perfekt dag/kväll för både bakning och film. Mysigt.
/Evelina

Första Augusti

I morse när jag vaknade kände jag genast bra vibbar i luften. Och när jag öppnade dörren, så var det mycket riktigt så också - att solen sken! Jag blev så glad. Efter frukosten tog jag en liten lugn promenad ner mot vattnet och såg att det åkte båtar ute på vattnet. Det är alltså fortfarande sommar, ett litet tag till.
Jag har inte gjort så mycket idag, mest tagit det lugnt. Kollat på Sex and the City, gjort en jätte god energi-smoothie, städat lite, läst lite och bara varit. Vid fyra-tiden cyklade jag upp till spåret och sprang 1,5 mil, på en bättre tid än förra gången. Jag blir så stolt över mig själv! (Kanske var det min smoothie som gav mig en extra kick? ;) Efter springturen - som för övrigt var underbar, så körde jag lite mage, triceps och strechning. Det gick bra, och sen åt jag middag.
Tänkte lägga upp receptet på min smoothie:
Antal portioner: 1
Ingredienser

Bas
1 dl naturell yoghurt 3 %, havremjölk eller sojamjölk (jag tar alltid naturell sojamjölk med 3 eller 4% fett)
0.5 dl färskpressad juice

Välj mellan olika frysta frukter och bär
Banan
Mango
Ananas
Hallon
Blåbär
Jordgubbar
Melon
Papaya
Kiwi

(Jag tog en halv banan (bra med kolhydrater innan träning), en halv dl hallon, en halv dl blåbär och 1 dl tranbär)

Tips

Som bas väljer du yoghurt, havremjölk eller sojamjölk. Välj sedan de frukter du tycker om. Om du vill göra din smoothie mer mättande kan du tillsätta extra fiber- eller proteinpulver.

För mer mättnad, välj ett av följande:
1 msk krossade linfrön
1 msk proteinpulver
1 msk havrekli
1 msk psylliumfröskal

(Till min tar jag ca. 1 msk proteinpulver "whey 100")

Sist men inte minst kan du ha ett skafferi hemma med olika torkade ”superpulver” som du tillsätter i din smoothie för att få mer vitaminer och antioxidanter!

För extra vitaminer och antioxidanter, välj ett av följande:
1 tsk nyponpulver
1 tsk nässelpulver
1 tsk spirulinapulver
1 tsk vetegräspulver
1 tsk acaipulver
1 tsk gojipulver
1 tsk havtornspulver
1 tsk Mighty Greens (blandade gröna växter och örter)

Mixa allt och drick - sen får du en jävla kick! he he. ;)

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på någon bra film, för imorgon ska jag upp med tuppen och powerwalka!
/Evelina



RSS 2.0