Morfar, om du har tillgång till Internet där uppe, så ska du nog kunna läsa det här. (I minnet du lever, du finns alltid kvar. I minnet vi ser dig, precis som du var)

För de här orden är bara till dig.
Gråt ej vid min grav
Jag sover ej, jag gav mig bara av
Jag är tusen vindar över sjön
Jag är silverglittret över snön
Jag är solsken över mogen säd
Jag är stilla regn i höstens träd.

När ni vaknar ur morgonens vila
är jag tysta fåglar som ila i
cirklande flykt över vattnet.
Jag är milda stjärnor om natten.

Sörj ej vid min grav.
Jag är inte död, jag gav mig bara av.

En ros fäller sakta bladen
Ett ljus brinner silla ut
En flämtande livslåga slocknar
En arbetsfylld levnad är slut.




Tack för att du var världens bästa morfar.



Här i det tomma har det slutat blomma..







..men kvar finns jag.

Autumn

Alla dagar som kom och gick - inte visste jag att det var livet.
Jag ska baka kanelbullar som mormor får äta upp. Istället för dig. För Du som älskade våra bullar så, riktiga hantverk, som du tyckte så mycket om. Jag fattar inte hur du kunde ryckas ifrån oss så tidigt. En människa mitt i livet, helt frisk och fri från sjukdomar. Piggare än de flesta trettioåringar skulle jag till och med tro att du var..
Men morfar, jag ska sjunga för dig snart. Du ska få bli lite stolt över mig, sådär som bara du kan. Ända sen jag föddes, så har du varit närvarande i mitt liv. Och inte som en vanlig morfar, utan som en super-morfar som fixade allt! Varje gång jag hade namnsdag, ja då hissade du flaggan där hemma. Även om det var lite krångligt.. Ända sen jag kom till livet så har vi sett varandra från varje dag till några gånger i veckan. Du är mer än en morfar som man bara träffar vid jul och nyår, påsk eller midsommar. Du är en mycket närstående anhörig, och har haft en otroligt stor betydelse i mitt liv. Även om du slutade att närvara i fysiskt tillstånd i tisdags, så är din närvaro Minst lika stor nu.. Du anar inte morfar. Du anar inte så jag tänker på dig. Hela tiden. Och undrar, vad var det som hände??? Behövde Herren en trädgårdsmästare kanske? Jag vet inte.
Ingen vet. Det ända vi vet, är att det var alldeles för tidigt. Och vi saknar dig så förbannat mycket.

Regn

Regn regn regn. Grått grått grått. Inte konstigt att det är som det är i världen. Var tog solen och alla färgerna vägen?
/Evelina

Sverige går till val söndagen den 19 Septemeber 2010

Var precis iväg med Vickie och röstade. Känns bra att ha lagt min röst på hur jag vill att min framtid ska se ut.. Sen om det blir så eller inte, det är en annan sak. Huvudsaken är att alla har fått lika stor chans att påverka, och en sida måste ju vinna, det är det som kallas demokrati.
Har för övrigt legat nerdäckad i sängen och soffan till största delen av dagen. Mår inget bra idag heller, men det är ju så tråkigt att vara sjuk och hängig, och även fast man tvingar sig själv att vara uppe och försöka göra saker, så orkar man ändå inte riktigt. :/ Surt !
Orkar ingenting, och vill bara lägga mig och sova nu. Eller gråta kanske man ska göra? Gråta för sin egen orklöshet och maktlöshet? Det är ju trots allt riktigt synd om mig.. :'(
(Ja, det gör jag. Lägger mig och gråter, det kanske blir bättre då. Febern kanske avtar. Slår vad om att jag inte äns orkar gråta..)
/Evelina

Stackars mig

Har legat på soffan hela dagen. Stundtals på en spikmatta (!). Jag är sjuk. Har feber och saknar helt ork, energi, lust och allt vad det normala innebär. När jag inte ligger ner, så liksom viker sig benen som om de vore gjorda av spagetti.. Fråga mig inte vad jag tycker om detta.
Usch vad tråkigt det är. Har kollat på all skit som går på televisionen hela dagen, och inget har varit bra, det ena sämre än det andra. Fy fan, tur att det varit sånt dåligt väder idag då. Så slipper man beklaga sig över att man inte varit ute, menar jag. Har försökt att proppa i min stora mängder vitaminer av allt ifrån apelsiner, äpplen, morötter, gurkor och sån där c-vitaminbrus.. Hoppas det gör underverk och lagras under natten med energi tills imorgon. Ja, man kan ju alltid drömma..
Nej, orkar inte äns skriva mer nu. Men så här är läget alltså - inget vidare med andra ord.
Nu ska jag sova. Skönt.
/Evelina

Orklöshet

Känner mig helt slut efter den här dagen. Och det har ändå bara varit en helt "normal" och vanlig skoldag.. Men efter denna nightmare-vecka (som det har varit för mig), så tog dagen all kraft och energi som bara fanns i mig. Är helt död i både kropp och själ. Vill bara vila sönder denna kväll. Känner inte för någonting alls faktiskt.
Nästa vecka får börja med nya, friska tag! Det är ju ändå bara början av terminen trots allt..
Vi körde dans idag på idrotten, och roligare har man ju haft än att bugga med olika partners som är i urval av killarna i klassen. Kändes som vi var tillbaka i åttan eller nian, då man generat och tvingat greppade den ihop-parade killens hand. Skillnaden med nu från då, var att jag uppriktigt sa till min dans-partner, att fan va way back in högstadiet detta känns. Och till min lättnad så kunde han ju bara hålla med..
Dans är ju kul, men eftersom jag varken hade lust, ork eller sån energi så var det inte så kul - just idag. Roligare blev det däremot till slutet, då det var lite mer friare. Vi skulle korrigera en egen dans i grupper. Och då jäklar skrattade jag! Haha, vad roliga killar vi har ändå. I klassen. Så desto roligare blev ju ändå lektionen. :)
Efter idrotten slutade vi, till min fördel. Jag tog första bästa tåg hem, och nu är jag här.
Ska fixa middag snart, är hungrig.
Imorgon blir det ett efterlängtat och tidigt Zumba-pass. Ska bli jätte kul! Synd bara att Vickie inte kan vara med då, hon är ju så viktig som måste jobba.. :( Men på söndag får jag allt ta en boxnings-match med henne! Haha, jag ska slå sönder hennes mitsar. (Hehehe)
Nej, nu väntar en lugn fredagskväll för min del.
Ha det bra.
/Evelina

Fredag.

Hej hej, idag är det fredag. Igen. Och varje gång låter man lika förvånad, överraskad och lite exalterad, sådär. Ändå är det en ständigt återkommande händelse, som infaller var sjunde dag - precis som alla andra dagar i veckan. Men visst är det något speciellt med just fredagar? Även fast man inte har något planerat att göra, så är det på något sätt en slags avrundning på veckan, en final som sen leder vidare till två dagars ledighet.. Och ledighet tycker ju alla om, så jag antar att det är därför som fredagar uppfattas som lite extra trevliga.
Jag ska snart gå till bussen, tänkte bara dricka upp mitt te först. Te är underbart för halsen. Framför allt om man har ont där.
Jag badade igår kväll, igen. Fast jag fick bada själv, för Vickie fick jätte bråttom efter att vi hade gymat och var också jätte tvungen att gå raka vägen hem.. hehe. (Jag vet varför;) - Men det var trevligt ändå. Jag dissade bubblorna föresten. Tycker dom är ganska otrevliga, faktiskt. Känns som att de försöker kväva mig. Ingen bra känsla.
Nej, nu fick jag bråttom igen.
Hoppas du får en bra fredag.
/Evelina

Höstfint

De här ska jag ha:
Sixtyseven, 1 049 kr (Studiebidraget, med andra ord)


Giesswein: Dollern, 549 kr - Haha såna söta små tofflor måste jag ha!
Ett par Dr. Martenskängor vore ju inte så fel det heller..
/Evelina



Träning!

Halloj igen!
Jag och Vickie körde all in at the gym tonight! Haha, eller inte ;) Kan säga att det blir mycket skratt och oseriösa grejer när man tränar två. Och det är ju bara bra till viss del, för det ska ju vara kul att träna, right?! Nej, men lite fick vi gjort på de nästan två timmar vi var där.
.. Den där är rolig. Man hänger som en liten apa när man tar lite för mycket vikt kan jag säga. Haha.







Efteråt badade vi lite, men fasiken vad varmt det blir efter ett tag, och lite långtråkigt nästan, fem minuter max räcker i badet. Fast samtidigt är den en skön avslutning på kvällen, då man blir väldigt avslappnad och gå ner i varv efter att ha tränat. Det är ju alltid bra. :)
Nej nu är jag trött! Ska svepa mitt gröna te, och sen gå och sova. Imorgon är en ny dag, och jag ska inte vara hängig då..
Godnatt.
/Evelina



The autumn leaves

Hej!!
Idag tog jag en lång och skön prommis i lagom snabb takt, kände att det verkligen var skönt ute idag. En jätte behaglig luft som jag bara ville vara kvar i..

..Tog en bit av promenaden i skogen, och en på asfalterad väg. Solen var inte riktigt framme, men den låg där bakom molnen och lurade lite typ..(Hehe)
..När jag nästan var hemma igen, så möter jag en tutande bil! Fattade först inte att det var menat till mig, men sen när den kommer närmare, så ser jag ju att det är Emelie som kommer farandes! :D Länge sedan jag såg henne, och om du läser detta Emelie, så vill jag bara säga att man verkligen blir glad (ja, först blev jag ju rädd när du tutade, men glad när jag såg vem det var..) när du tutar och vinkar så glatt varje gång du ser en ute!
..Höstens alla fina färger.



..(Och så de där j**la miljöförstörarna!!!)

Efter två dagars rehabilitering, så hoppas jag nu på att vara laddad nog för en piggare dag imorgon. Ska till och med ta mig till gymmet med Vickie redan ikväll, för att försiktigt köra lite lugna reps. Sen blir det bubbelbad efteråt, så mysigt!
Ha det gott kära du.
Tjing tjong!
/Evelina

Dimma

Vaknade i morse av att regnet slog mot fönstret.. Halsen gjorde ont och jag frös. Jag drog upp rullgardinen och såg ut - ingen sol nej. Jag drog ner gardinen igen. Sen gick jag tillbaka till sängen och drog täcket över huvudet, och somnade om. Sen när jag för andra gången vaknade, tvingade jag mig själv upp. Den här gången lät jag rullgardinen vara neddragen, och istället satte jag på mig mina raggsockor. Jag kände mig frusen och tog även på mig min sköna fleecetröja. Sen gick till in till badrummet, såg på min spegelbild. Jag betraktade den i kanske en minut, och kom under den tiden fram till, att nej, idag är jag nog hemma. För inte såg jag särskilt pigg ut, och ännu mindre kände jag mig det. Så ja, så fick det ju bli.
Är inte pigg alls.
/Evelina

Jag älskar skogen.

Tog på mig ett antal lager tröjor, sköna byxor och skor och gick ut lite. Det blev en väldigt lugn, skön och lång promenad i skogen. Även fast jag inte är världens piggaste idag, så är det nog aldrig fel att vara ute i naturen. Det är något magiskt över de där gröna träden, bruna stigarna med barr, kvistar, löv och äckliga myror. Det är ett lugn där, som inte går att hitta på många fler platser. I skogen mår jag som bäst, har jag märkt. Perfekt att gå i alltså, då man inte är på topp. Solen sken och det var fint ute, men jäklar vad det blåste!
Blåsigt värre...


..Nyponbuske. Ett bär är dessutom sprängfyllt med c-vitamin!


..Fick syn på en liten.. snok?




..Vattnet


..Du käre lille elljusspår, va ja e glad för dig!


..och så var jag såklart tvungen.. ;)
Nu ska jag fortsätta att vila tänkte jag. Imorgon är det ny dag, och det återstår att se hur den blir. Kanske mår jag bättre, eller så mår jag sämre. Den som lever får se.
Hoppas Du mår bra allafall!
/Evelina

Sjuk...

..Ja idag stannar jag hemma i sängen kan jag meddela er om. Halsen funkar inte, jag nyser var tredje minut och allt är bara förkylt helt enkelt. Sitter just nu med raggsockor på fossingarna, en filt omkring mig och en kopp med kokande vatten med massa honung i.. Huskur kallas det ja.
Och självklart så ska solen teasa mig galet mycket också, genom att bara vara närvarande. Just. Nu. :/ Inge kul. Men vem har sagt att livet ska vara rättvist?
Orkar inte sitta upp mer. Ska lägga mig i soffan och förhoppningsvis somna till något dåligt program.
Föresten, det blev inge pilates eller power-yoga igår.. Hann inte med det, vilket var synd då jag var ganska taggad. Men får bli en annan gång helt enkelt. Däremot tog jag en lång-promenad vid åtta-tiden, och det gjorde verkligen mycket. (Kanske lite väl mycket då jag faktiskt blivit totalt förkyld nu..??) Luften kändes ljummen, och det var bara jätte skönt! Men som sagt, idag kom baksmällan (förkylningen) och knackade på dörren..
/Evelina





Måndag.

Hallå!
En kort skoldag blev det idag, skönt. Bara en lektion - psykologi, sen slutade jag. Hur bra som helst!
Det är dock världens depp-väder idag. Så jag sitter just nu inne och dricker kaffe och suger på sånna där goda lakrits-patroner, du vet såna som har plats runt sig som man sedan trycker ut och då säger det "poff!" ?! Såna allafall, och de är hur goda som helst! Älskar ju salt-lakrits.
Ikväll ska jag först på ett pilates-pass, sen efter det blir det power-yoga. Spännande.. Men innan det tror jag det blir en skön springtur i regnet. Har tagit det lugnt med springandet i några dagar nu, haft brist på både inspiration och motivation, och då ska man ju inte göra det - tycker jag allafall. Plus att jag nog börjar bli lite förkyld.. (Ja jag vet att det låter som en lång lista med bortförklaringar till varför jag segat lite de tre senaste dagarna, Men det är det inte ;) Vaknade dessutom flera gånger inatt och kunde inte andas genom näsan haha. Var så täppt.. Och jag har hört att man inte ska utsätta sig för hård träning vid förkylning, right?
Allafall så blir det antingen springtur idag, eller så blir det en mil imorgon bitti. Det roligaste är att det sistnämnda alternativet faktiskt lockar mest?! Kan i och för sig har att göra med att morgonen är den bästa stunden på hela dygnet för mig. Hehe.
Nu ska jag fixa med lite saker!
Have a nice monday.
/Evelina

Boxpass och svett.

..Jag har boxats idag. Det var kul. Nu är jag inte arg längre. (Inte för att jag var så arg innan i och för sig, men ändå.)
Jag har också varit på kalas idag. Söndags-kalas liksom.
Har inte så mycket mer att tillägga. Känns inte helt ok att bara babbla på om ingenting.
/Evelina


Löööördag.

Sådär! Nu har mina tappra muskler fått jobba lite.. Det blev ett rätt så varierat pass, en så kallad genomkörare. Hehe. Det blev både konditions-träning och lagom mycket styrka. Ett helt ok pass helt enkelt. Ser mer framemot imorgon, då dagen ska börja med ett box-pass. Ska bli så kul!! Att svettas minst en timme om dagen, är fasiken ett måste för mig! Varje dag ska innehålla någon form av fysisk utmaning, som gör att svetten rinner lite extra. ;) Haha. Vad äcklig jag låter. (Och det är jag också.;)
Har precis ätit en stor (och välförtjänt) lunch, innehållande en mix av pasta, tonfisk, zuccini, röd lök, tomat, vitvins-vinäger, cashewnötter, ägg, keso och blandsallad. Musho gottis! Drack även blåbärssoppa till, och nu sitter jag här och sörplar på kaffikaffe. Mumssss liksom.
Men det var inge vidare väder idag.. :( Tråkigt.
Fast, då har jag ju all anledning i världen att hyra film och ligga på soffan resten av dagen! Ja! Eller nej föresten.. Har faktiskt annat att göra kom jag på. Typ tvätta, städa och kanske klippa mig lite. Hmm. Aja, får se vad jag prioriterar sen. :)
Ha en fortsatt skön dag gott folk!
/Evelina

Jag är så himmelskt fin i min pyjamas-dress.

..Raggsockorna är det bästa jag har!

Nu blir det gym gym gym.
See you!
/Evelina

Rösjön

Vi hade idrottslektionen vid Rösjön i Sollentuna idag. Kokade lite blåbärssoppa, grillade pinnbröd och bara var där, typ. Det var sådär. Inte så jätte kul, men å andra sidan, så finns det ju värre saker. Skönt att det är fredag allafall. Har varit en påfrestande vecka, som det ska bli skönt att vila upp sig ifrån.
Ska snart fixa Taco till middag, sen blir det först gymmet med Vickie, sedan en lång springtur. Har inte sprungit på någon dag, så känner att jag måste ut och fixa till det lite..
Ha en skön fredagskväll gott folk!
/Evelina
Blåbärssoppa..


Fina Elin!


..Och så jag i skrivande stund.

Och från början så snurrade jorden öde och tom..

..och allt var tyst.
Jag kände mig krasslig i halsen, så nu har jag käkat honung att jag vill spy.
Det snurrar i skallen av allt socker. Känner mig lite hög, faktiskt.
Inatt drömde jag att jag hade råkat äta heroin isället för proteinpulver efter flera veckors träning. Det var min storebror som sa det till mig, i drömmen. Han sa också, att det var därför jag hade blivit så tjock, istället för smal. För att jag ätit heroin istället för protte-pulver.
Så det kan bli. Tur att det bara var en dröm då.
Undra vad jag ska drömma om i natt. Kanske det blir om att jag badar i honung eller något sånt, eftersom jag ätit så mycket honung nu, liksom.
Jaja. Vi får se vi får se.
Jag dissade gymmet för Idol ikväll föresten. Inte värt det alls. Fattar inte hur jag kunde vara så dum. Så nu ångrar jag mig. Jag antar att det är där anledningen ligger, till varför jag skriver så flummigt just nu - jag har inte rört på mig ordentligt, helt enkelt. Och som grädde on the mos; i'm high on sugar.
Återföds jag efter detta liv, så ber jag herren där uppe, att skapa mig till en normal varelse. Amen.
/Evelina

Bryt upp! Bryt upp! Nu vill jag gå mot egna mål.

Skulle  bara tacka för mig, och be så mycket om ursäkt. Be alla er stackars stackars människor om ursäkt. Ni måste ha det lätt, som inte har densamma förmåga som jag, att förstå och se saker som ni inte ser. Vad just jag vet, som jag nästan tror jag är ensam om, är det ingen idé att jag försöker förklara; då jag säger att jag är ensam om att veta det!
Att se världen från de ögon jag tvingas bära, att se allting från dessa ögon, och att förstå vad allting betyder (om det betyder) är ytterst jobbigt, och jag avundas er djupt, så himla djupt - ni som fick livet i den lite lättare vinkeln, som föddes i den simpla skolan. Ni som inte är sådär jäkla krångliga, utan bara tar det för vad det är. I vissa stunder kan jag se mig själv som sjukligt smart, lite överbegåvad och väldigt logiskt lagd, för att senare förstå att det är den jobbigaste egenskapen Han kunde ge mig. (Den skamligaste logiken av de alla; att ha svar på allt). Varför ska jag tvingas veta det ni inte fick veta. Varför ska jag se allt, som ni inte får se? Den där meningen, vet ni vad den är? Nej. Jag vet. Och jag är så ledsen för att jag inte också kan få använda livet av att leta efter den, precis som ni. Så låt mig bryta upp, och bryta sönder, för nu måste jag bara acceptera, att ingen får välja hur Han skapade oss. Ingen får chansen, att välja hur man vill bli skapt, och faktiskt inte heller jag.
/Evelina

Det är med orken...

Goddagens kära du.
Det är inte klokt vad skolan drar ur energi från mig. Av, att egentligen bara sitta stilla och lyssna, bli helt matt och seg när man sedan kommer hem, känns inte så kul och jag fattar inte varför. Jag som vill vara så pigg som det bara går. Istället är jag helt slut och känner inte för någonting just nu, och jag slutade inte så sent idag heller. Lite knasigt det där.
Det konstigaste är ju att jag har energi och ork som om det inte fanns en morgondag, klockan sex på morgonen och beger mig ut på snabba power walks, utan problem. Jag gjorde det igår, och jag gjorde det i morse. Och så tänker man ja men nu har jag energi så det räcker för hela dagen, eftersom man är så pigg när man kommer hem igen (och när man väl är ute). Men icke. Däremot så vet jag ju, att energin kommer så fort jag blir aktiv igen.. Det är det som är så lurigt. Man tror bara att man inte orkar springa den där rundan, gå den där promenaden, eller vad det du kan tänkas vara. För när man väl är igång, så finns det vare sig ingen återvändo - eller några problem alls att slutföra det! Därför som många kanske drar sig lite för mycket att ta sig i kragen och verkligen göra det som får en att må så bra - som Träning! Så just för den sakens skull, så ska jag inte låta mig luras av min egna "trötthet" nu, utan ta mig till gymmet, och sen ut och springa! Japp. Det ska jag. Ska bara dricka upp kaffet först. ;)

Blodsockerblues

Sega lilla dag..
Det värsta med att vara så jäkla pigg och taggad och allting på morgonen, är att om det inte händer så mycket på dagen - alltså när jag är i skolan, så blir man (allafall jag) rastlös, lite lätt irriterad och trött.. Vilket såklart inte är så kul. Just nu har vi Nutida konst, men våran kära lärare är inte här. Vi skulle läsa några sidor, som jag nu har gjort. Och nu är det bara seeegt. Ska ha engelska sen, och efter det en till lektion som också blir utan samma lärare. Nej, jag gillar det inte alls. Det är sådana här dagar man känner att det är lite "onödigt" att äns komma hit, men men. Det är väl bara att gilla läget och ta det för vad det är helt enkelt.
Fast om jag får lov att klaga lite till, så kan jag säga att jag blev Jätte sur på lunchen idag också. Haha, jag vet att det är mitt blodsocker som blir alldeles för lågt och som gör att jag blir sur och att det snabbt går över när jag fått äta lite, men jag blev så arg. För det fanns inget som passade mig. Jag äter ju inte kött, och den salladen jag hade tänkt ta "serverades inte Just idag". Hahaha. KUL sa jag och gick surt i ilfart till Ica och köpte en egen sallad. Jag fick äta själv, visst. Men kanske var det just det jag behövde allafall. Plus att jag fick precis den lunch jag ville ha, för ovanlighetens skull. (Något positivt finns det alltid att plocka från det negativa..)
Så en rätt krävande dag, för mitt humör är väl lite sådär. Lite upp och ner typ.
Men nu ska jag snart allafall gå engelska-lektionen. Wish me luck!
/Evelina

Morgonstund

Godmorgon! Har precis duschat efter att ha PW:at i över en timme, och nu sitter jag här och äter en god och välförtjänt frukost; rågbröd med linser, makrill, ägg, tomat och rosmarin på. Till det en kopp svart kaffe och ett stort glas med vatten och äppelcidervinäger i det. Gött! Så, now i'm ready to do this day. Hehe. Igår fick jag och Vickie ett ryck och drog till gymmet vid åtta-tiden. Lite mage, rygg, axlar och ben pressades, vilket var skönt. Ikväll ska vi på Core-passet som ska träna våra små magar och ryggar, kommer nog blir skit kul! Får se om det kanske blir lite yoga efter det, är nog skönt efteråt liksom.
Nej, nu ska jag mumsa vidare på min goda frukost, för sen måste jag rusa iväg till bussen. Får föresten alltid ruscha till bussen nuförtiden, men tidsoptimist som man är så är det väl kanske inte så konstigt. Har än så länge inte missat den allafall. ;)
Have a nice day gott folk!
/Evelina


Här är medaljen jag fick (och alla andra också, föresten..) efter jag sprungit Tjejmilen.

Ja Ja Ja!!!

Fan vad bra jag är!! Jag klarade det på under den tid som jag förväntade mig! Det trodde jag inte. Och fan vad kul det var! Har precis kommit hem och har inte ord till att beskriva känslan som jag har just nu. Det är bara en mil, jag vet - men jag är så otroligt stolt och glad, både över tiden och att det var så pass kul som det var. Det var verkligen hur många tjejer som helst, och jag sprang i grupp 2, och jag sprang fasiken bra också. :D
Inte nog med det, jag stod typ 5 cm från min stora förebild Maria Akraka (gud vad snygg hon är!) inne i det stora tältet på Östermalms IP, bara en sån sak gjorde dagen! Haha. Jag är så glad glad glad! Nu ska jag duscha och försöka varva ner.. (Om det går hehe)
BRA VÄDER VI FICK IDAG OCKSÅ!!!


Jag med min snygga Tjejmilen-kasse som man fick, med en massa roligt inehåll..


Sitter och laddar inför loppet..


..Precis innan målet! (Jag vet - en rätt osmickrande min har jag, men det får man ha efter en mil..)

Nu är det bara att ladda upp sig tills nästa lopp, vilket det blir? Det vet jag inte, men ska hålla utkik för första bästa och det som finns inom en snar framtid. Jag siktar mot ännu bättre tid, för springer jag nu på denna tid jag sprang på idag, så är jag kapabel till vad som helst. Om jag skryter? JA!!
/Evelina




Laddar inför milen som 28 000 tjejer ska springa IMORGON!

Ja! Så är det. Och jag måste erkänna att jag faktiskt är lite nervös. När jag ska göra saker, så går jag så starkt inför det och vill verkligen göra det ordentligt och lite väl seriöst. Jag vet ju att jag klarar av milen på en viss tid, och jag vet att jag kommer klara av det imorgon med. Men; det är inte det att jag tvivlar på min förmåga att springa - för det kan jag, utan nervositeten handlar mer om prestationsångest lite grann.. Nervositet är fullt naturligt när man vill prestera bra, och det är positiv nervositet. Jag är också väldigt taggad och laddad, lite exited sådär, antar att det är mycket känslor inblandade inför detta lopp.. Jag tänkte på det idag, att det här är ju som vilken springtur som helst, som jag både gjorde i förrgår och igår, det är bara det att när man är så inställd på något, och vet om det så väl, så blir det ju också en så mycket större sak än vad det kanske egentligen är. Det jag nu måste försöka hinna intala mig själv inför imorgon är, att det är bara på skoj, jag gör det för att det är kul, och att tiden har ingen betydelse. (Dock så har tiden en viss betydelse, eftersom jag startar i startgrupp 2, vilket innebär att det är en av de två tidtagarklasserna, som också är de klasserna som måste springa på en viss tid, men ändå...) Annars så ska detta bli hur kul som helst, och jag har nära och kära på plats som ska stå och heja heja på mig! Haha, hoppas solen skiner också. Fan vad jag längtar, för imorgon ska jag springa!!!


Dricker kaffe framför spegeln...
/Evelina

Zumba

Fan vad kul det var! Jag har aldrig sett mig själv som någon "dans-tjej", även om jag tycker att det är kul att dansa, så har jag haft för dåligt självförtroende för att våga tro att jag är bra på det. Och jag kan heller inte medge att jag är särskilt bra på att dansa, haha. Men jag och Vickie var på plats i Zumba-salen klockan tio i morse, och sen körde vi på i en timma. Och jävlar vad roligt vi hade! Bra instruktör var det också. Ska lätt gå på fler pass. Snacka om att skaka rrrrumpa haha ;). Nej, men det var jätte kul.
Innan det körde vi lite styrka; mage, rygg, axlar och bröst. Några drag på roddmaskinen blev det också. Efter ca. 2,5 timme på gymmet så tog vi oss ett välförtjänt bad i gymmets bubbelpool, jätte avkopplande och skönt. På vägen hem kände jag mig som en ny människa. Har precis ätit lunch och är jätte glad. (I guess that the endorfines is spökar in my body. hehe)
Nu dricker jag egengjort ingefära te, och tar det lugnt. Solen skiner ju idag (!!) så jag ska ta mig ut lite sen också.
/Evelina







Höstmys

Sitter här och dricker lakrits-te. Te som värmer mig, för jag är lite frusen.
Det var kul idag, vi hade ju idrott och det passade otroligt bra med konditions-träning. Ett varv var 4 km, jag sprang två. Det var skönt att få endorfinkick i skolan haha, det har jag aldrig fått förut. Efter idrotten slutade vi, och jag åkte hem och stretchade, åt lite mellis och duschade. Åt middag för en stund sen. Det känns väldigt höstigt idag.. Har inte lust till något annat än att bara ta det lugnt ikväll; kolla på tv eller kanske se någon bra film. Imorgon bitti ska jag på Zumba-passet klockan tio vilket ska bli jätte kul! Sen är det bara att ladda lite extra tills på söndag, då Tjejmilen går av stapeln. Jag är taggad till tusen, och ska se till att vara utvilad och absolut inte springa imorgon. Det kommer bli skit kul!
Det är jätte skönt att det är fredag idag. Känner att jag behöver lite vila nu. Kroppen (och psyket) är ju inte riktigt omställt och van vid dessa tidiga mornar och långa skoldagar än, så jag antar att det är därför man blir lite extra trött såhär i början av terminen. (Att det blir kallare och mörkare har nog också med saken att göra..) Men människan är en smart maskin, som snabbt anpassar sig. Och jag tror att det kan ha blivit anpassad nog till nästa vecka. :)
/Evelina

Tidig

Det är ju så typiskt, att när man skyndat sig så hjärtat nästan stannar under morgonen, och sedan kommer till skolan får veta att man ska börja senare.. Blir både irriterad och arg. Men det är smällar man får ta ibland.
Det är allafall fredag idag, och solen skiner. Dock så blåser det ganska mycket, men det gör inget. Igår sprang jag en timme på asfalt (vilket jag hatar), eftersom Tjejmilen är på asfalt. Så lika bra att bli lite van med långdistans på hårt underlag, loppet är ju på söndag.. Det är därför jag helst inte springer på asfalt, det är ju så hårt och stumt.
Idag står det b.la. idrott på schemat, vilket ska bli kul. Det skulle tydligen vara konditionsträning också; Bingo! Perfekt för mig ju. Även om jag tycker att jag har bra kondition.
Nu ska jag snart ha sånglektion, första för terminen. Kul kul.
/Evelina

More than thousand words

Ombytlig.
/Evelina

Gomorron gomorron!

Solen skiner ju idag med! Och jag har varit ute på morgon-PW. Och jag är superpigg! (Ska nog börja kalla promenaden för SP = Superprommis;)
Har precis ätit frukost och duschat, och måste nu göra mig snabbt i ordning, om jag ska hinna med bussen.
Have a nice day.
/Evelina

RSS 2.0