Lördag

Hej hej!
Idag har jag fått rätt mycket gjort, städade först mitt rum så det blev jätte fint och sen åkte jag och mamma in till stan och letade efter kläder till skivan som är nästa vecka. Efter att jag äntligen bestämt mig för vad jag skulle klä ut mig till (valfritt inom 50-80-tal.. Hur svårt som helst) så blev det till slut 50-tal. Så nu är det fixat allafall. Skönt. Sen köpte jag även ett par byxor och lite annat smått och gott!
Nu är det bara studentklänning plus skor som måste införskaffas..
Har precis ätit middag och ska snart ut på en liten runda i skogen. Ska inte göra något speciellt ikväll alls, vill inte fira att det är Valborg på något sätt. Det gör så många andra så bra. ;)
Så det blir en lugn kväll helt enkelt.
Har väl inte så mycket mer att säga.. Vädret har ju inte varit sådär jätte bra idag, stundvis sol stundvis kallt med kalla vindar, och till och med lite regn! :( Synd tycker jag.
Nej, nu ska jag aktivera mig.

Begravningen

Hej!
Det gick bra, trots allt. Vädret var ju gudomligt, och det gick bra att sjunga. Jag samlade mig riktigt rejält precis innan jag tog första tonen, och det hjälpte. Hade inte gått utan Marcus, han var skit bra.
Så nu är det över. Nu kan man påbörja nästa del i processen, att acceptera det som egentligen inte riktigt har gått in..
Tur att det var sån där fika-stund med alla som kom, efteråt. Då fick man upp blodsockret lite, och tid att prata med alla ordentligt. Det sorgliga är, att det har på sista tiden blivit på begravningar alla vi i hela släkten har setts. Jätte hemskt ju, men eftersom alla bor så utspritt i landet så är det väl inte så konstigt.. Kul att träffa de allafall. Jag har ju fått två nya sysslingar också, hur fina som helst!

It is in the woods, I feel alive

Kvälls-shaken är svept and i'm fit for...the bed. Hehe, ska lägga mig i sängen och se på film. Ska sova mig riktigt utvilad imorgon eftersom jag tror att dagen kommer vara prövande och svår. Kanske onödigt svår.
Ska bita ihop och bara vara där, på begravningen. Först sjunga, sen gråta helt enkelt. Det är i den ordningen det får bli. Ganska kontrollerat och onaturligt, men jag har väl klarat mina kontroll-behov förr?
Det kommer gå bra, och jag hoppas det blir en fin dag med sol och värme imorgon. Jag hoppas på sol.
Tog en lång promenad, skulle egentligen bara ut och ta lite luft, men när jag väl kommer till skogen så är det som att allt vad tid, krav eller måsten heter är som bortblåsta. Jag verkligen älskar skogen. Älskar att vara där, gå där, springa och svettas där. Att bara få vara där, precis som man är, det får mig att må bra. Sen spelar det egentligen ingen roll hur mycket jag rör på mig där. Men kärast i naturen är jag nog när jag är så fysiskt aktiv att svetten rinner.. Även kallat endorfin-kick. På hög nivå.
Som sagt, kvällsdrinken är uppdrucken, min kesella-bär-mix uppäten och teet-slutsurplat. Gott gott. Nu kan jag nog sova så gott.
Godnatt!

Till en fågel

Hej!
Nu har jag äntligen hämtat min studentmössa! Den är så fin så fin.
Gick förbi skoaffären och en annan liten butik här i Sigtuna och fick med mig ett par skor och en lättare kofta som jag kan ha på begravningen imorgon. Usch, vilken jobbig dag det kommer att bli. Fast samtidigt skönt att få det överstökat.
Jag ska ju även sjunga, så jag måste se till att hålla rösten i schack annars går det inte. Det är faktiskt en rätt ansträngande sång att sjunga, så jag måste vara ännu mer fokuserad än vanligt. Men det kommer att gå bra, man kan inte tänka på något annat vis.
I skolan börjar vi den här veckan att repa på låtar till studentdagen. Åh, det ska bli jäkla kul, säkert den bästa spelningen, just då på dagen D. Kommer tagga till som bara den! :D Tror det är 6 veckor kvar.. Är det lång tid? Om man tänker att vi har gått i skolan i totalt 13 år?! Nej, precis. Gud vad lärorik man måste vara då.. 13 år är rätt lång tid. Ändå känner jag mig inte så jäkla smart, haha. Får väl vidarutbilda mig.
Just nu sitter jag och dricker kaffe. Ska ut på en liten promenad sen hade jag tänkt. Så fint när solen skiner på kvällarna.
Ska sova tidigt idag med, var ju jätte utvilad i morse när jag vaknade så mycket sömn ger mycket energi (visst är jag smart..)
Kan även tillägga att jag är lite stolt över mig själv. Har klarat mina dagliga utmaningar galant, även de med mycket motstånd.. Fan, tror man blir jäkligt stark av det här. Att våga gå emot sina största rädslor!! Ska fortsätta med det.



Det bor en ängel i mitt rum

Hej!
Har precis tagit mig ut från stek-oset. Gjorde en hel sats med vegetariska biffar som jag ska frysa in. De är hur goda som helst och därför bra att ha i frysen. Lätta att göra också.
Hann föresten inte ringa och fråga om studentmössan, för jag fick ett sms om att den är påväg! Så nu kan jag vara lugn.. Blev ju lite orolig där ett tag.
Idag har det inte varit lika varmt ute, och  hörde att det till och med hade regnat här hemma. Det gjorde det inte där borta i Sollentuna så jag slapp allafall det. :)
Sitter och äter kvällsmål; proteindrink och bär blandat med kesella, kanel plus två proteinmuffinsar i. Haha, låter lite konstigt men det är faktiskt gott.
Ikväll är tanken att jag ska gå och lägga mig rätt tidigt för jag känner att jag vill vara pigg imorgon, så jag försöker komma på någon bra film att ligga och somna till.. Vet dock inte vilken, har du något förslag?

Tisdag

Hej hej!
Tisdag idag, alltså skola som gäller. Men det tar faktiskt inte emot särskilt mycket. Då har man något att göra, plus att det inte är långt kvar i skolan.. Snart studenten!!
Den här veckan kommer att bli lite speciell för mig. Både bra och dålig.
På torsag ska jag på begravning. Jag ska sjunga en sång på den. Det är min älskade farfar som ska begravas, och det känns förjävligt. Var inte länge sen jag var på begravning, några månader sen. Då var det min morfar.. Det värsta, vet du vad det är? Det är att båda dog alldeles för tidigt. De hade inte äns varit sjuka,  var helt pigga och mitt i livet. Men så var det något som hände som vem som helst kan drabbas av, något brast i kroppen och sen smällde det. De dog. Jag hatar det, men samtidigt måste man acceptera och försöka å vidare.
Jag stod både morfar och farfar väldigt nära. Är uppväxt med att träffa de nästan varje dag, då blir de verkligen som en riktig familjemedlem. Jag är glad att få ha min farmor och mormor kvar. Jätte glad.
Så torsdagen blir en jobbig dag.
Det positiva och lite roligare som händer i veckan, är att vi har mösspåtagning på fredag! Tror att det får mig på bättre tankar. Plus att det kommer påminna oss alla hur nära vi egentligen är tills vi går ut. Kommer bli så taggad! En sak som däremot oroar mig lite, är att min mössa inte har kommit än - panik. Ska ringa företaget som har hand om det nu tänke jag. Lika bra och fråga om den äns ska komma i veckan, annars blir det ju jätte tråkigt när alla andra har sin.
Jag var tvungen att beställa min mycket senare och från ett annat företag än de andra i skolan eftersom jag inte var där när man skulle göra det.. Men det ska väl inte vara någon skillnad egentligen, man beställer väl för att få den lagom till studenten, annars är det ju ingen mening.. ?
Idag börjar jag kvar över tolv, det är skönt. För jag är ganska trött, även om jag är utvilad. Tror det är all solning som gör en lite matt. Men det klagar jag egentligen inte över.. skönt med sol och värme ju! :D

Solar


Walk in the sunshine happiness



Hallå! :D
Vilken härligt dag, återigen!
Efter frukosten tog jag och min familj en skön promenad vid vattnet. Kändes väldigt avslappnade.


Idag ska jag faktiskt bara ta det lugnt, sista dagen på lovet och imorgon börjar skolan igen. Det har varit ett bra påsklov, jag har lärt mig så otroligt mycket och känner att det är bara att köra nu! Har världens motivation, ochn är väldigt förvånad över att vissa saker redan börjat släppa för mig. Det är inte lätt alls, men bara man låter sig prövas och försöker även om det tar emot, så går det. Allt går, ingenting är omöjligt sägs det. Det börjar jag nog också inse och tro på..
Så jag kunde inte haft ett bättre påsklov!
Ska ut och sätta mig i solen snart, vill ta vara på sista dagen nu genom att bara vara. Kunna sitta i solen hela dagen är väl inget jag kommer kunna göra under resten av dagarna den här veckan, så nu gäller det !







Landet

Hej hej!
Vilken dag jag har haft! Varit på landet ute i solen hela dagen. Smörjde in mig rejält med solskydd.. Det var nog bra, blev ändå röd haha.
Åt middag för en stund sen, lax med citrussallad som jagg gjorde. Jätte gott, tog lite potatis och en sån där silltårta. Ganska gott..
Innan middagen gjorde jag nya protein-muffins. Den här gången la jag till lite i receptet då jag tycker att de förra blev lite lama i smaken, inget tuggmotstånd riktigt heller.. Det ska ju ändå smaka lite. Så hackade i lite nötter och kryddade extra med kanel. Hoppas de blev bra, ska smala sen till kvällsmålet efter att jag sprungit en runda. Har lite spring i benen och det blir nog en skön avslutning på kvällen.
Fan, inget bra går på tv ikväll heller. Tycker det är synd. Men får väl ladda ner någon film eller så att titta på sen. :)
Har ju varit helt sjukt varmt idag med, det är ju juli-värme redan, kommer det då bli tropisk hetta till juni eller vad är det frågan om?! Men jag klagar inte.. ;)
Min lillebror fiskade hela dagen. Men så fick han ju upp 26 fiskar också..



Verkligen klarblå himmel!



Vi fixade lite med blommorna också.

Den här dagen var jätte bra. Tankarna på helt annat håll än annars. Skönt!


Slowly but surely we can rescue us from the worst

Hej hej!
Har precis ätit frukost. Var jätte trött när jag vaknade, men har ändå sovit ganska länge så är väl utvilad ändå.
Solen skiner även idag. Visst var det sommarvärme igår? Riktigt varmt ju! Satt ute i solen hela dagen, brände mig såklart, och jag hade smörjt in mig men antar att det inte riktigt räcker med spf 10. Får väl ta det lite lugnare med solningen idag kanske. Det är ju så skönt att bara sitta där i solen, så blir nog svårt att motstå.
Igår blev det ju påskmiddag hos farmor som sagt.
Det gick bättre än vad jag hade trott. Kanske för att man väntar sig det lite värre, och sen blir det bättre liksom. Det är skönt.
En sak som jag har kommit på, är att det faktiskt är tankarna som är värst. I verklig verkligheten, i praktiken så är det ju faktiskt inte så himla farligt när man väl gör det som man tycker skulle vara så hemskt. Jag börjar istället bli riktigt stolt istället för att få dåligt samvete eller ångest. Ser varje steg framåt som något stort och coolt av mig att klara av. Kanske för att jag vet om att det är så jag "ska" göra, att det är okej.
Klart att det tar emot jävligt mycket, men accepterar man och bara kastar bort alla onödiga tankar som jag vet egentligen inte är riktigt jag själv som menar, så lite det lite lite lättare. Eller så är det så att man blir lite förvånad över att man faktiskt gjorde det, det som man trodde att man aldrig skulle göra. Vet inte, men det länns så alla fall.
Det känns bra.
Letade fram ett påskägg med bl.a en stor chokladkanin hos farmor...

Påskafton

Hej hej!
Idag är det Påskafton. Större utmaningar med andra ord..  Men, if you can dream it, you can do it!
Sitter och äter mellis nummer ett för dagen efter en riktigt lång och härlig promenad i skogen med sol och allt! Underbart.
Min lilla påskfrukost bestående av jordgubbssmoothie med bär, kaffe, och såklart två skivor av mitt super-goda mûslibröd med ett ägg och lite grönsaker på! Hur gott som helst.
Fick påskpresenter av mina föräldrar och mormor. Jätte snällt! Jag bad faktiskt innan om att inte få så mycket godis, då jag tycker att det blir jobbigt, och jag fick faktiskt rätt okej mängd ändå. Fick lite annat också, bl.a en lott, som jag dock inte vann något på :(
Ska ut och sätta mig i solen om en stund tror jag. Sola lite, alltid trevligt!
Kanske ska göra nya powerbars sen, de tog nämligen slut idag.. Men det gör jag senare. Kan ju inte va inne när solen skiner :)
Ska ju till farmor sen också, hoppas det blir lagom mycket mat. Min farmor är liksom så himla duktig på att laga så otroligt mycket av allt haha, och det blir lite svårt när man är tvungen att ta själv av det :P men men, får se det som en liten buffé, lite av varje helt enkelt.
Nej, nu ska jag som sagt ut i solen!

Bye cannibal

Hej hej!

Vill först bara säga till er på Idun, att det är Ni som gjort att den här dagen har blivit så bra som den blivit. SÅ BRA!
Att få så mycket stöd, pepp och fina ord är guld värt. Ni är så bra. Så, tack.
Efter middagen gick jag och Vickie en lång och skön promenad, i lugn fart. Härligt med solnedgång :)
När klockan blev nio ville hon sola. Jag vet, solen gick ju ner.. Haha, så ja. Vi gick till solariet. Skit nördigt när det är nu solen strålar som mest under dagarna, men vad fan. Det var ändå en mysig avslutning på kvällen - varmt och lugnt. Nu spelar det faktiskt ändå ingen roll om vi solade, kunde lika gärna ha suttit stilla på en bänk. För mig betyder det mest att bara vara social och få bort alla onödiga tankar. Att kunna andas ren luft som inte blir giftig av svarta insekter som sticker i huvet... Och så var det jätte kul att träffa Vickie.
Är rätt trött och ska väl snart sova antar jag. Imorgon är det ju självaste Påskafton, tror jag det heter. Vi  ska hem till farmor på middag. Ska bli så mysigt.

Imorgon ska jag sitta ute i solen så mycket jag kan! Ska dock smörja in mig med spf den här gången hehe, är så slarvig med det. Har redan brännt mig tillräckligt på bröstet. Inte så skönt när det bränns ju.
Däremot är jag väldigt noggrann med att håret inte "bränns" eller ja, blir slitet. Så jag använder flitigt både shampo och balsam med hög spf. Jaja.
Är som sagt trött nu. Pappa vill att jag ska se på film med honom, men jag vet inte om jag orkar.. Får väl se hur jag gör!
Annars, Godnatt!



Days could not be better

Hej!
Vilken varm dag. Och vilken bra dag! Det har alla fall jag haft.
Vaknade på ett strålande humör vid halv åtta, och bestämde mig på en gång att det skulle gå jätte bra för mig. Så på gått humör gick jag till köket och gjorde ordning en super-frukost.
Mina föräldrar skulle ut på landet, och jag hade egentligen tänkt att följa med. Men efter lite hit och dit-tankar fram och tillbaka, så bestämde jag mig ändå för att stanna hemma. Ville ändå få en del gjort, med planering o.s.v Sen så tänkte jag ändå höra av mig till lite vänner, som jag dock ska träffa i eftermiddag. Men det ska bli kul!!
Efter frrukosten fick jag ett ryck och bakade ett bröd. Ett mûslibröd. Och jag lovar och svär, det var fan det godaste brödet jag någonsin ätit!! Och tänk att det var jag som gjorde det också! Nej, men det var faktiskt huuur gått som helst. Tog två skivor av det till lunchen sen.
Mamma och pappa måste ju bara smaka det sen när de kommer hem..
Säg bara till så ger jag dig receptet! Det är ett jäkligt nyttigt bröd också, så fler än en skiva per dag kan man gott och väl unna sig.




Efter mitt första mellanmål, så var jag så taggad och sprallig att jag stack ut och sprang i hettan. Det var så jäkla skönt och jag blev bara gladare och gladare för varje steg. Energi! När jag kom hem fixade jag lunch och satte mig i solen en lååång stund. Håret självtorkade efter duschen, eftersom det var så varmt..
Otroligt skönt.
Har även skickat in lite cv:n till olika företag. Ja, jag vet att jag är sent ute, men bättre sent än aldrig, ellerhur?
Har nog suttit alldeles för länge i solen nu känner jag, lite huvudverk, lite för varm och lite yr haha. Men det är väl smällar man får ta ;) Var bara sån underbar känsla att kunna sitta i bikini och inte frysa det minsta.
Idag är det långfredag ja.. Ledigt med andra ord. Härligt!


Just nu sitter jag inne (blev så väldigt varmt ute i solen) och dricker en proteinsmoothie. Skit god, gjord på jordgubbar, banan, mjölk, yoghurt, proteinpulver och vaniljpulver (inte socker, utan ren äkta vanilj). Testa, för det var gott!
Dagen har hittills bara flytit på bra, jag är glad och allt är frid och fröjd.
Jag kämpar på i miin lilla bubbla, med att inte för mycket grubbla.. (HAHA). Motivationen måste förbli såhär stark, då jäklar går allt vägen!!

The worst and best week of my life

Första veckan på Idun avklarad. Känner mig helt.. lost.
Pendlar ständigt mellan äcklig ångest och härliga lyckorus. Ångest för att detta är en sån stor förändring för mig; den största jag någonsin gör/kommer att göra. Lyckorus, för att jag vet att jag verkligen är påväg. Det är häftigt. Men samtidigt en stor rädsla. Att hoppa ut, utan att veta om vingarna verkligen klarar av den starka motvinden, är läskigt.
Att våga, är det jobbigaste. Att våga våga. Våga se vad som händer och inte händer.
Jag har hamnat på ett underbart ställe. I en alldeles underbar grupp, med människor som jag nu har träffat i fyra långa, intensiva dagar. Människor som känns så naturliga, att man skulle tro att vi kännt varann hur länge som helst. Inte för att vi vet allt om varandra, såklart. Men för att vi allihopa pratar så öppet och skuld/skam-löst om det innersta och största problemet som hindrar oss alla att leva ett obegrensat liv.
Vi vet allihopa vad vi går igenom, vad rädslan är och handlar om. Vi vet att vägen dit har en jävlig uppförsbacke, men som ju längre tiden går, kommer få mer och mer nedförsbackar..
Vi vet vad vi pratar om när vi pratar om alla dessa rädslor.
Att vara på Idun är som att vara i en fristad. Kravlöst och himmelskt nästan. Visst är det jobbigt stundvis där med, men en behandling sker ju inte smärtfritt. Annars hade man ju inte behövt den. Det vet ju ni som har varit hos tandläkaren och måste laga en tand.. Men ni vet också, att borrar man bara, fixar lite och lagar den där onda tanden som gör att du inte riktigt kan tugga utan att det ilar till något så fruktansvärt, så är det ändå mödan värt. Bara du kan tugga normalt igen!
Man måste bara ta steget att våga gå emot rädslan. Öva öva öva på att vara i det onda. Att vara i den jobbigaste känslan i världen, är det ända som hjälper om man vill bli fri från det till slut.
Man kan aldrig springa milen på 30 minuter för första gången. Tränar man, ja kanske för vissa i flera år, så kommer man till slut att uppnå det. Det gäller att vara motiverad, tro på sig själv och framförallt; vilja.
Tänk att det ska vara så jäkla lätt att säga all denna självklarhet. Man vet ju hur allt hänger i hop, hur man ska göra. Det svåraste är ju att bara göra det.

Fasar över de kommande hemmaveckorna dock. Vill faktiskt bara vara där. I tryggheten, där man slipper oroa sig. Hoppas jag kan tygla mig nu, när jag är tvungen att ta ansvar helt på egen hand. Jag måste, jag vill, jag kan.



Eventful day

Hej hej!
Ikväll efter middagen så fick jag ett ryck och gjorde både Power Bars och protein-muffins. Barsen blev goda, och muffisarna med, har ett protein med smak av vanilj och kanel vilket gjorde smaken på bullarna väldigt goda! Rekomenderas!
Dessa gjorde jag.
..och dessa


Kan tipsa om det här proteinet, skit god smak (vanilj/kanel), enligt mig!
Idag har jag verkligen stekt i solen kan jag säga! Jäklar vad den tog, blev lite röd tror jag allt.
Men det var mysigt, satt och fikade, läste, solade och pratade med vänner.
Så skönt med påsklov.
Sitter och kollar på Bechelorette, lite kul sådär, även om jag inte fattar hur man kan ställa upp i sånna där program..

Imorgon hoppas jag allafall på mer sol! Skulle vara jätte nice.
Träffade mormor idag också, mysigt! :D
Efter det här programmet är slut, så ska jag ta en dush sen sova. Är grymt trött.



Tomorrow I take the train to find the depth of happiness



Imorgon börjar det
.
Det som kommer få alla pusselbitar att hamna på sin rätta plats.
Nu kämpar vi.
Ingen är gladare än jag.

Sunday

Tjenixen!
Har precis manglat lite på tv3/tv4play, det som jag missat under veckan i Buda. B.la. Stockholm - Båstad, Bechelorette, Sveriges Mästerkock m.m. Blir ju ganska mycket, men hatar att komma av mig i de program jag följer.. Lite nördigt.
Börjar känna mig pigg igen efter långa kvällar/nätter i helgen, skönt. Gick och la mig ganska tidigt i går kväll, så kunde gå upp tidigt i morse. Skönt.
Vädret idag är väl helt okej idag, varmt är det allafall! Det är huvudsaken nästan. :)
Ska ta mig ut om en stund också.
Fin bild,,,
Har inte mycket att tillägga för tillfället, förutom att det är väldigt skönt att det är påsklov imorgon i en vecka. Nice ju!
Ha det gött.
Hej svejs!

Med vänliga hälsningar från Budapest


April 10, 2011


Broder Tuck

F-A-N vilken kväll!
Lätt den bästa spelningen! Och ikväll kör vi ju igen, på samma ställe. Nej men fan, det var verkligen jätte kul. Precis som det ska vara, drag, ös och roligt.
Kom dock hem sent, men det är klart att man gör. Sov allafall länge idag, och åt en stor brunch.
Måste ju även kommentera att vädret är bra idag med. Lovely.
SL var inte på våran sida igår med måste jag bara tillägga. Precis när vi hade så mycket tungt att bära, bara jag och Felicia helt sjävla (självklart fick alla mycket att bära också, så det var ju inte bara vi som det var synd om), har jätte ont i axlarna och armarna idag, och då har jag ändå för vana att styrketräna.. haha om man får säga så ;)
Men som sagt; tonight we will play again and I hope to see you then! Inte värt att missa mina damer och herrar..
Fan, jag darrar till och med i axlarna, så körd är jag i kroppen! Det är inte kul kan jag säga, men det går ju snart över förhoppningsvis :)
En sak som slog mig igår/i natt är att, jag älskar min klass. Har väl kanske inte alltid kännt så (det går ju upp och ned som med allt annat) men när man umgås så intensivt och tight, så blir man så sammanhållna och jag kan känna en viss hat-kärlek. Dock mest kärlek bör tilläggas ;).
Jag kommer ju sakna de så otroligt mycket efter studenten. Vi har ju ändå träffats i stort sett varje dag i tre år, och vi delar ju också så mycket. Lite sorglilgt måste jag säga att det kommer bli. Ett sorts tomrum. Men så är det i livet, allt har ett slut och man går vidare. Känner väl ändå att det är bäst att sluta när det är på topp egentligen. Då uppskattar man nog tiden som vi har haft tillsammans ännu mer. Eftersom jag aldrig riktigt har gått i en klass som jag saknat efter åren tillsammans, så är detta speciellt. Vi har alla utvecklats tillsammans och gått igenom jobbiga men ändå så roliga stunder.
Efter Budapest när vi har umgåtts ännu mer, så blir det nog ännu mer sentimentalt, tror och hoppas jag faktiskt. Då lär vi känna varandra ännu mer.
Med er har jag kul! Glöm inte det.
Men som sagt; kommer sakna er.
Ni alla är så begåvade, och jag är säker på att vissa av er verkligen kommer att lyckas i musikbranchen.

Trains mess but one hell of a night

Har precis ätit en god frukost, och är hur glad som helst. På topp!
Gårdagen var ju bara kul, nu kan det bara bli ännu bättre, ser jätte mycket fram emot kvällens spelning på Broder Tuck!
Nu är det inte många dagar kvar tills vi åker till Budapest, på måndag ju. Det har vi liksom längtat och sett fram emot från ettan haha, så om vi är taggade? Fan, till tusen!



Jag innan Heart Of Glass

Solen skiner ju idag också! Otroligt härligt.

SL igår föresten.. Fan vad dom kan ställa till det! Redan i Märsta började helvetet. Vi skulle vara i skolan vid 16-tiden, så jag tog en lite tidigare buss för att vara i god tid. Men, då skulle såklart inte tåget gå överhuvudtaget, så ersättningsbussar skulle komma. Ja, det gjorde det också. En. Med viss överdrift var det ju 1000 pers som stod och trampade och blev bara surarde och surare över att de skickar en jäkla buss när det är så många som väntar. Så efter ca. 50 min kommer det en till, och jag trängde mig fram genom det stora folkmassan för att få en ledig plats i bussen. Tur som jag hade (även om jag blev knuffad från höger och vänster) så kom jag faktiskt på den. Man fylls verkligen av ett slags lyckorus när man lyckas med sånt haha, det är verkligen konkurrens när det handlar om såna här grejer. (vilket speedar på min "vinnarinstinkt" rätt mycket...)
Allafall, det körde oss till Rosersberg, där jag också stötte på Marcus. Tur, då får man allafall sällskap i irritationen. Efter en viss väntan och tjafs hit och dit om det överhuvudtaget skulle komma ett tåg, så tuffade det tillslut in ett tåg på perrongen. Yes tänkte vi!
Det skulle dock bara åka till Häggvik, så tanken var ju att ta bussen till skolan därifrån.
Vi insåg ganska snabbt att det skulle bli en lång väntan på bussar även där, med alla dessa människor. Så vi gick helt enkelt därifrån till skolan. Inte så långt kan man ju tycka, bara en station med tåget. Inte äns en minut tar det. Men har man klackskor och en proppfylld och tung jävla bag med sig på ena axeln, så kan ja lova det att det tärde rejält på min stackars rygg.
Vet inte hur lång tid det tog att gå, men vi kom allafall fram! Det var också en härlig känsla när vi såg skolans fasad bakom massa villor och träd.
Så en liten Sollentuna-guide fick vi ju på köpet. Ofrivilligt i och för sig, men va fan. Det finns ju alltid de som har de värre..
Man blir ganska otaggad när det är så mycket strul och skit med tågen. Men när vi väl var på plats och började rodda upp på scenen, så kom det taggande ruset tillbaka som en blixt från klar himmel. Underbart!
Konserten blev också detsamma. Som sagt, det var en sjukt rolig kväll.
Efter spelningen ville de andra gå till O'Learys och ta "en" öl, men jag dissade faktiskt det. Jag var så jäkla trött och med vetskapen att det är fredag idag, lördag imorgon då vi båda kvällarna har spelning inne i stan, så lär jag ju kunna ta igen det jag kanske missade igår kväll. Lätt att jag gör.
När vi är i Budapest lär det ju heller inte bli tidiga kvällar. Så, jag sparade mig helt enkelt.
Nog om detta, jag ska städa mitt kära lilla krypin nu. Det ser förjävligt ut. Vill inte lämna det som en svinstia när jag är borta en vecka. Alltid skönt att komma hem till ett rent rum!

Kvällens spelning var...

..SÅ JÄVLA BRA!! Vi hade bara så kul.



Gårdagen

Hej!
Idag är jag jätte trött, kom hem sent igår kväll/natt. Vi hade skit kul och spelningen gick ganska bra, dock ingen vidare medhörning men det funkade ändå.
Är som sagt väldigt seg idag och ser fram emot att sova en hel natt den här natten.
Imorgon blir det våran andra spelning som äger rum i Sollentuna på Sateliten. Kommer bli grymt, för scenen är stor, fin och bara jätte bra! Är taggad!
Här kör vi en låt av Robyn. Jag sjunger, Minna körar och spelar bas, Fredrik på trummor och Felicia på keyboard.



Här tar jag i som en... fågel.





..Detta är under en 70-talslåt.

Återkommer med fler bilder, för nu vill jag inte sitta inne längre. Ska ut i vårsolen och ta en springtur!

Genrep

Just nu håller vi på med att repa in i det sista inför i kväll, då vi spelar på Black Sheep! Vi är riktigt taggade och det kommer att bli grymt kul! Hoppas ni kommer nu då, 20:00 som sagt.
Idag är vädret lite roligare än igår allafall, det är skönt när solen är framme och ganska varmt är det ju också. Mer sånt!
Idag kom studentmössorna till skolan - ja till de andra alltså. Eftersom jag beställde min mycket senare än de andra och från ett annat företag, så kommer min på posten och kanske om någon vecka istället. Blev riktigt avundsjuk när alla andra fick sina kan jag säga, dom är jätte fina! Men snart så, då får jag min med. När mössan kommer börjar det ju faktiskt närma sig.. Längtar något enormt.

Har inte så mycket mer att skriva för tillfället, måste repa snart igen..
Kommer ta massa bilder ikväll som jag lägger upp här sen, för ni som inte kommer och kollar!

Porrige lovers

Är du som jag, en frukost-människa och som vill bli mätt och belåten på en rejäl frukost? Isåfall kanske du också tycker att gröt är ett bra alternativ? Det tycker allafall jag, och brukar oftast laga det på antingen bovete, rågflingor, quinoa, vetekli eller vanliga havregryn. Fast godast är nog den med bovete eller vetekli.
Men, de gånger jag vill lyxa till det lite och skippa allt vad grova korn heter (oftast på helger), så har jag kommit på att man faktiskt kan fixa till en liten gröt med färdig mjölk brevid när det är klart. Denna gröt är även gjord på vetemjöl, låter kanske konstigt men den är ungefär som mannagrynsgröt fast i en ännu lenare tappning. Haha, om det nu går..
Allafall, är du sugen på att prova detta så blandar du bara ihop 3 msk vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker med 2 dl mjölk och kokar försiktigt upp det och drar snabbt kastrullen från plattan. När jag säger snabbt så menar jag verkligen det, det är väldigt lätt att det bränns vid. Och brännt smakar.. brännt. Jag brukar använda teflonpannor/kastrull när jag är medveten att det lätt bränns. :)
Allafall, som du kommer märka så blir det ju mycket mjölk och lite gröt när det har kokat upp, men vänta lite bara. Häll upp i en skål och lägg på mycket jordgubbssylt. Sen äter man bara, och märker att det goda finns någonstans där under! Som ett kinderägg alltså. ;)

Hade tyvärr ingen bra bild på detta, men ni som testar får ju själva se..
Dock så skulle jag egentligen inte vilja kalla detta för frukost, utan mer som en efterrätt, men det kan ju vara gott att börja dagen med något sött ändå ibland också. Självklart måste man ju äta någon macka till också annars blir man nog inte så mätt.
Men ni kan ju allafall testa detta! Tror i och för sig inte att det kanske faller alla i smaken, då det faktiskt smakar lite speciellt.. typ lite degigt om jag ska vara ärlig haha. Men jag var ju också den som käkade upp halva pepparkakssdegen vid julbaket för 10 år sen. (10 veckor sen?! ;)
Idag är jag ledig.
Och det ända jag gör, är att sjunga på de låtar jag ska sjunga på under turnén. Texterna måste sitta där de ska, när vi imorgon har vår första spelning på Black Sheep. Ska bli skit kul, och du får jätte gärna komma och kolla om du har lust! Vore jätte kul, inträdet är fritt.
Temat på vår turné är årtionden från 50 - till 00-tal. En liten tidsresa alltså. :)
Schemat på turnén:

Tisdag kl 20.00
Black Sheep
Bredkilsbacken 1
171 53 Solna

Torsdag kl 20.00
Satelliten
Allfarvägen 4
191 86 Sollentuna

Fredag kl 21.00
Brother Tuck (18 årsgräns, glöm inte leg!)
Götgatan 85 
116 62 Stockholm

Lördag kl 21.00
Brother Tuck, andra spelningen (18 årsgräns, glöm inte leg!)

Ta med dina vänner, njut av livemusik, chilla och bärsa lite (Fre, Lör). Be there or be square!



Skymtar föresten solen!! YES!

Idag läser jag..


The weather is gray, but a good brunch peaks mood

Godmorgon!
Okej. Jag erkänner på en gång. Jag sov inte till åtta imorse, som jag brukar och som jag faktiskt kan göra ibland även om jag varit ute under natten. Men idag blev det inte så, utan sov till tio. Hade i och för sig ställt klockan på tio eftersom jag hatar att sova bort hela dagen. Känns helt onödigt liksom. Dock så vaknade jag 09:59, så klockan hann aldrig ringa.
Vi hade föresten riktigt kul igår! Blev väl inte sådär jätte sent, men om man tänker sig att vi tre från Sigtuna har en resväg på ca. 2 timmar, så är det ändå rätt sent om man åker vid två. Men detta var ju bara en försmak av hur vi kommer festa de närmsta veckorna - turnén, Budapest ! Fasiken så kul det ska bli. Min klass är kul.
Sitter och äter brunch. Det blev det idag.
Körde på en skiva bröd med kvarg längst under, lax ovanpå, ett kokt ägg över det och sen sallad och kryddor som chili (såklart), timjan, salt och peppar. Dricker te och sveper apelsinjuice och vitamin-brus också..Undra varför jag är så törstig idag!?) La även upp lite jordgubbar med kanel också, jordgubbar är gott.


Skitväder det är idag med för övrigt. Men va fan, man ska inte klaga. Kunde ha varit värre.
Ikväll är det allafall Stockholm - Båstad. Ska lätt se det! :D Tycker det var ganska bra (inte på långa vägar i samma klass som Solsidan, men ändå)
Tråkigt att jag glömde kameran igår som jag hade tänkt att ta med mig., Alltid kul med bilder ju.
Hann föresten klart med mitt rum igår, så inatt sov jag där för första gången igår! Och har inte sovit så bra på, jag vet inte hur länge. Vet dock inte i nuläget huruvida det var alkoholen eller sängens förtjänst..

Kom föresten på något positivt med att vädret suger idag! Då kan man ju gott och väl utan dåligt samvete ligga inne i soffan och kolla på film eller någon serie. Ha! Där fick jag ju till det.
Fast jag lär ju förr eller senare ändå ta mig ut, bara för att få lite frisk luft. Det behöver man oavsett huvudverk eller inte. :)



En trött men glad Evelina, som klär sig efter väder..

Grattis Ferdinand och Nanna på namnsdagen föresten.
Nu ska jag avnjuta denna söndag i lugnets tecken!




Saturday morning with well-cooked breakfast

Godmorgon!!
Är på topp idag, det kände jag redan imorse och det är inte ofta jag är glad när jag precis har vaknat. Men idag var jag det.
Satte igång ganska direkt efter att jag vaknat med att laga frukost (jag vet, är en hungrig jävel..) Idag blev det faktiskt något ganska annorlunda och jag vet att det inte faller alla i smaken, men jag tycker om det.
Vad blev det nu då? Jo, varm svamp-smörgås! Jag blev inspirerad av ett recept som inte såg ut riktigt som jag gjorde det, men jag kollar mest in recept för att få just inspiration. Det som är kreativt för mig.. Inte lika kul att följa recept rakt av tycker jag.. Jag gjorde till exempel denna smörgåsen med hummus-underlag gjord på kikärtor lite pressad citron, koriander-krydda (ej färsk tyvärr), lite olivolja och salt och peppar såklart. Strödde även över lite röda chillikorn - kan fan inte leva utan det starka i maten!
Sen till sjävla mackan, så tog jag en relativt stor skiva bröd bakat på flerkorn (det brödet är för övrigt sjukt gott och saftigt för att vara så nyttigt). Började med att steka den i lite smör, sen låter man den ligga kvar på nästan lägsta temp för att hålla den varm. Under tiden hackade jag lite gul lök, skivar och ansar i mitt fall för en person, 75 g champinjoner (går självklart bra med annan svamp också; kantareller, skogssvamp eller vad man nu föredrar). Stek champinjonerna på medel-värme i en torr panna tills svampen fått ur sig all vätska, ta en ny för att få det torrt. Tillsätt sen ca 1/2 msk matfett och löken och bryn detta ytterligre några min. Häll sedan på valfri färskost, jag tar alltid kvarg till matlagning, och låt detta sjuda på låg temp. Skeda sen upp skiten på brödet och dra något varv med pepparkvarnen och toppa sedan med färsk grovhackad persilja.
Glöm inte att grunda smörgåsen med hummusen.
Till det drack jag även färspressad apselsin juice med lite citron i, och en kopp svart  kaffe. En väldigt god frukost med andra ord!
På tal om något helt annat, vädret är ju lika tråkigt idag som igår med. :( Hoppad det blir bättre imorgon allafall.
Nu ska jag sätta igång med att bli färdig med mitt rum där ute. Idag ska jag fan flytta ut!! Ska bli såå skönt att bo lite avskilt från familjen faktiskt hehe. Inget ont menat, men lite ombyte skadar ju aldrig ;)
Hoppas du får en akön lördag!

Lovely Friday evening

Tänkte att jag skulle prova laga något nytt till middag ikväll, och hittade ett protein-rikt recept på plättar! Kesoplättar till och med. Kan verkligen rekomendera det här, och även om det kanske verkar tråkigt bara för att det är jävligt nyttigt, så är det faktiskt gott som bara den! Lovar, blev otroligt förvånad :D
Jag gjorde en sats för en person, och då blandade jag 100 g keso (ca. 1 dl), ett ägg, en finriven morot, 1 msk fullkornsmjöl, salt och peppar. Sen är det bara att steka små fina plättar i lite matfett. Tänk på att inte stkea i för hög värme, de blir lätt brända.
Vill man göra en större sats, t.ex. för 4 pers, så kör man ju bara receptet ggr 4. :)
Jag varvade plättar med bladspenat (så blir man stark som Karl-Alfred!), kvarg och fetaost och sen blandsallad till det. Mycket mättande och en väldigt protein-rik måltid.
Efter de goda plättarna var uppätna, så tog jag mig ut på en springtur. Var hur skönt som helst!
Nu sitter jag och kollar på Parlamentet. Skön och lugn fredag med andra ord. Bra att ladda upp inför imorgon när det blir utgång!
Ha en skön fredag.

April April din dumma sill, fredag och gult är fint

Hej!
Vilken bra dag jag haft, även om solen var så jävla envis att den vägrade visa sig.. Men men. Kanske blir bättre imorgon.
Såhär säger allafall Metro att det ska bli imorgon och på söndag:
Kom hem för en stund sen, slutade lite senare än planerat men det är mycket rep nu innan vi drar på turnén som kommer bli så sjukt kul!! Längtar tills vi drar till Budapest.
Sitter och dricker te och sveper en smoothie. Mucho gott.
Gött!

Vi bestämde nyss att vi i musik ska ut imorgon, kommer nog bli jätte kul! Har faktiskt aldrig gjort det med hela klassen, så det är på tiden. Man börjar ju tagga till ordentligt på både turnén, skivor och studenten. Längtar galet mycket! :D
Glada färger; Gul tröja (passar bra när det faktiskt är April idag, man får luras till och med.....), otroligt härligt turkosa naglar - tycker om färgen!
Jag är glad att det är fredag! Nu ska jag fortsätta med det tänkte jag,
Hej då!

Breakfast in bed, fredag ju!

Jag har verkligen gjort till en vana och rutin att äta frukost framför datorn i sängen, det är såå mysigt och man blir avslappnad. Det behövs när man har en lång dag framför sig. Jag tar verkligen vara på morgonen, jag vill ha den så lugn och stressfri som möjligt, däfrör går jag upp mycket tidigare än vad jag egentligen "behöver", men det är det verkligen värt. Jag mår ju så mycket bättre av det!
Idag äter jag en skiva bröd med kvarg och lite grönsaker på, råggryngsbröt med riven ingefära, rivet äpple och kanel över samt havredryck runt det (gillar verkligen den heta eftersmaken av färsk ingefära, nästan lite beroende av det..). Till det en kopp svart kaffe och vitaminbrus.
Detta står jag mig på tills lunch, med en frukt eller liknande efter tre timmar från frukost. Det är därför jag gör rejält mättande frukostar för att undvika ev. hunger/sug som gör att man äter onödigt mycket till lunch! Så enkelt är det.

Jag är även väldigt känslig för blodsocker-dippar, så det är viktigt för mig att äta på regelbundna tider. På morgonen innan frukost är jag nog en av världens grinigaste personer, just för att jag inte ätit något på flera timmar. Men precis efter jag svept maten, är jag istället förvandlat från monster till skit pigg och glad!
Nu ska jag hämta liiite mer kaffe. Blir ju inget mer under resten av dagen så måste ju passa på. ;)
Puss på er och ha en bra dag! (Skulle ju inte skada om solen ville visa lite sen också..)

RSS 2.0